Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Tragédia v ukrajinskej ZOO, voda z Kachovky zaplavila všetky výbehy: Uhynulo 300 zvierat, nestihli im už pomôcť!

ZOO v ukrajinskej Novej Kachovke zaplavila voda z vodnej elektrárne
ZOO v ukrajinskej Novej Kachovke zaplavila voda z vodnej elektrárne (Zdroj: Facebook/"Казкова диброва" г.Новая Каховка")

NOVÁ KACHOVKA - Katastrofa na vodnej elektrárni v Novej Kachovke zničila nielen ľudské obydlia, ale zaplavila aj obľúbenú miestnu zoologickú záhradu. Voda pripravila o život takmer 300 zvierat. Majiteľka zoologickej záhrady o tom informovala na sociálnej sieti.

„Dnes (v utorok) ráno bol areál „Kazkova Dibrova“ úplne zaplavený. Zomrelo asi 300 zvierat, ktoré obyvatelia Novej Kachovky poznali a milovali. Strávili sme celý rok snahou zachrániť zvieratá. Boli ale zatvorené v parku. Všetky cesty boli uzatvorené, park je podmínovaný, evakuácia zvierat nebola možná,“ napísalo vedenie na Facebooku. Majiteľka parku Olena Navrotska je presvedčená, že všetky zvieratá sú mŕtve.

Výbuch priehrady Nova Kachovka zachytený na priemyselnej kamere (Zdroj: Facebook/Russian invasion into Ukraine: LIVE)

V zoologickej záhrade mali pred tragédiou vyše 300 zvierat. Obeťami ruského vyčíňania sa tak stali opice, medvedíky čistotné, osol, nutrie, kone, kozy, morčatá, fretky, papagáje ale aj mnohé ďalšie zvieratá. Územie na ktorom sa zoologická záhrada nachádza je na okupovanom území už od začiatku vojny, teda od februára 2022. Okupanti tam vybudovali zátarasy a areál zamínovali. Dokonca bol park prekopaný zákopmi. Zvieratá tak zostali uväznené a odkázané na krmivo, ktoré im prinášali miestni obyvatelia a farmári, informovala Ukrajinska Pravda.

 

Хочу рассказать вам о Валентине, прекрасной девушке с большим и добрым сердцем, в котором живёт безграничная любовь к...

Posted by "Казкова диброва" г.Новая Каховка" on Tuesday, July 26, 2022
 

Вони потребують нашої допомоги! Тварини "Казкової діброви" страждають від війни". Фінансів на утримання зоопарку не...

Posted by "Казкова диброва" г.Новая Каховка" on Monday, September 5, 2022

Okupanti zakázali majiteľke parku ale aj zamestnancom v ZOO pracovať, a mohli chodiť len ráno nakŕmiť zvieratá. Po havárii na priehrade v Novej Kachovke však nemal kto vypustiť zvieratá alebo ich evakuovať a tak všetky zostali uväznené ako v pasci.

Viac o téme: PriehradaRuskoUkrajinaNová KachovkaKachovka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu