Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Búrka spustošila všetko: Vyčíňanie počasia v obľúbenej destinácii Slovákov! Poškodené sú školy, autá uviazli vo vode

Počasie v Chorvátsku
Počasie v Chorvátsku (Zdroj: Reprofoto/Požega EU)

CHORVÁTSKO - Nielen na Slovensku, ale aj v obľúbenej dovolenkovej destinácii Slovákov vyčíňa počasie. Búrka spustošila východné Slovákov tak, že dvory plávajú v blate, autá vo vode a poškodené sú aj budovy.

V piatok okolo 15:30 zasiahla mesto Požega silná búrka. Mesto zalial dážď a zasypali krúpy, najviac zasiahnutá bola mestská časť Sajmište, uvádza portál Pozega.eu. Už o pár minút okolie vyzeralo, že nasnežilo a kanalizácia nedokázala prehltnúť množstvo dažďa, ktoré v krátkom čase spadlo. 

Búrky však vyčíňali aj v iných častiach a spôsobili nepríjemnosti obyvateľom. Autá uviazli vo vode a vodiči ich museli tlačiť. Okrem toho sú však poškodené aj niektoré budovy, ako napríklad na Strednej technickej škole, kde sa zrútila časť stropu. Voda je aj v Kmpfovej škole. Silný dážď a krupobitie napáchali škody aj v obci Čačinci, kde bola aj víchrica. Záchranári mali plné ruky práce, pretože dostávali telefonáty o zaplavení budov. Pod vodou skončila aj materská škola, ale aj poliklinika. 

Na istý čas bola prerušená aj železničná doprava medzi Čačincom a Mikleušom. Na odstraňovanie následkov búrky boli do terénu vyslané záchranné zložky.

Viac o téme: VodaPočasieBlatoChorvátsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu