Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nemecko chce čiastočne legalizovať držbu a pestovanie marihuany

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimags.com)

BERLÍN - Nemecká vláda predstavila v stredu plány na čiastočnú legalizáciu marihuany. V budúcnosti nebude trestná držba 25 gramov marihuany ani pestovanie maximálne troch rastlín. Vláda chce okrem toho umožniť aj pestovanie a predaj marihuany v špeciálnych združeniach. Informuje agentúra DPA.

Pozmenené plány na legalizáciu marihuany, ktoré sú menej rozsiahle než pôvodné, predstavili v Berlíne minister zdravotníctva Karl Lauterbach a šéf rezortu poľnohospodárstva Cem Özdemir. Z nového návrhu sa vylúčila možnosť predaja marihuany pre dospelých v špecializovaných obchodoch. Tento krok sa posunul do druhej fázy legalizačného procesu, v ktorej sa má otestovať v niektorých modelových regiónoch za účasti odborníkov. Rozhodnutie prišlo po rokovaniach vlády s Európskou komisiou.

Archívne video: Muž predával v Bánovskom okrese marihuanu: Hrozí mu desať rokov väzenia

Muž predával v Bánovskom okrese marihuanu: Hrozí mu desať rokov väzenia (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj )

 

Ešte počas apríla má byť predstavený konkrétny návrh zákona o regulácii držby, pestovania a príslušných spoločenských združeniach. Ak návrh schváli vláda, posunie sa na odobrenie do oboch komôr nemeckého parlamentu.

V koaličnej dohode sociálnych demokratov (SPD) kancelára Olafa Scholza, Zelených a Slobodnej demokratickej strany (FDP) sa uvádzajú plány na zavedenie "kontrolovanej distribúcie marihuany pre dospelých na konzumné účely v licencovaných predajniach". Ministri zdôraznili argumentáciu vlády, ktorá chce týmito krokmi zasiahnuť voči čiernemu trhu a kriminalite. Hovorili o kontrolovanom predaji pre dospelých, ktorý má byť sprevádzaný preventívnymi opatreniami pre mládež.
 

Viac o téme: PestovanieMarihuanaLegalizáciaNemcko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu