Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Policajti zastavili dodávku, ktorú šoféroval muž bez totožnosti: ODPORNÉ Vnútri objavili ázijský mokrý trh

Muž prevážal pečené netopiere.
Muž prevážal pečené netopiere. (Zdroj: Bundespolizeidirektion Sankt Augustin)

BERLÍN - Na hraniciach s Belgickom narazili nemeckí úradníci na mimoriadne nezvyčajný náklad: Muž sa snaží previezť pečené netopiere a okolo tony nechladených rýb cez hranicu do Nemecka. Teraz ho čaká niekoľko konaní.

Pri kontrole dodávky neďaleko belgických hraníc zhabala polícia v Aachene pečené netopiere a takmer tonu nechladených rýb. 31-ročný muž prevážal tovar z Belgicka do Nemecka, informoval úrad.

Polícia obvinila muža pre blokovanie tiesňových liniek a vyhrážky operátorom (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Ryby a netopiere boli zhabané na základe príkazu príslušného veterinárneho úradu. Nevychladený tovar sa má teraz zničiť. Federálna polícia podľa informácií navyše zaistila vozidlo pre chýbajúcu registráciu a chýbajúce poistné krytie. Vodič, ktorý jazdil bez dokladov totožnosti a bez vodičského preukazu, bol obvinený z dopravných priestupkov a nedovoleného vjazdu do krajiny. Čakalo ho aj konanie o správnom delikte pre rôzne porušenia zákona proti hygiene potravín.

Zodpovedný úrad mestského samosprávneho kraja aktuálne preveruje aj to, či pre pečené netopiere neporušil aj zákon o druhovej ochrane. Obžalovaného v utorok postavili pred okresný súd v Aachene. Rozhodlo sa tu aj o preventívnom zadržaní, aby ho priviezli späť do Talianska, informoval spolkový úrad. Podľa polície je muž štátnym príslušníkom Pobrežia Slonoviny.

Viac o téme: PašovaniePolícia NemeckoPečené netopiere
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu