Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V lavíne vo francúzskych Alpách našli piatu obeť, jeden človek je nezvestný

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LYON - Piatu osobu našli mŕtvu po páde lavíny neďaleko Mont Blancu na juhovýchode Francúzska. Ďalší človek je stále nezvestný, uviedla v pondelok miestna prokuratúra. Informuje agentúra AFP.

Jedna z najsmrteľnejších lavín v poslednom rokoch v nedeľu zasypala skupinu turistov na ľadovci Armancette neďaleko talianskych hraníc a Mont Blancu. Ešte včera spod snehu vytiahli štyri obete. V pondelok prokurátorka Karline Bouissetová potvrdila nález tela 39-ročnej ženy. Lavína ľahko poranila jednu osobu, zatiaľ čo osem ďalších ľudí, ktorých strhla, sa nezranilo. Lavína pokryla plochu asi 1600 krát 500 metrov.

Archívne video: Lavína pod Jakubinou strhla dvojicu Slovákov

Lavína pod Jakubinou strhla dvojicu Slovákov (Zdroj: Facebook/Air - Transport Europe, letecká záchranná služba)


"Myslím si, že je to najsmrteľnejšia lavína tejto sezóny," povedal starosta mesta Contamines-Montjoie Francois Barbier. Meteorologická služba Meteo France nevydala pre región žiadne varovanie pred lavínami, lavínová hrozba bola na druhom najnižšom stupni. Podľa prefektúry za katastrofou mohla byť kombinácia tepla a vetra.

"Myslíme na (obete), aj na ich rodiny," napísal na Twitteri prezident Emmanuel Macron. V lavíne na tom istom ľadovci v roku 2014 zahynuli dvaja bratia, obaja skúsení horolezci.

Viac o téme: LavínaAlpyMont BlancFrancúzsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu