Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

TOTÁLNE znemožnenie ruského blogera: Namiesto bojových dronov mu prišla zásielka zo sexshopu

Michail Luchin, ruský bloger a kamarát Vladlena Tatarského, ktorý zahynul počas atentátu v Petrohrade Zobraziť galériu (3)
Michail Luchin, ruský bloger a kamarát Vladlena Tatarského, ktorý zahynul počas atentátu v Petrohrade (Zdroj: Telegram/Кібер Спротив)

KYJEV/MOSKVA – Ruské siete a profily nie sú zrejme zabezpečené tak, ako sme si všetci mysleli. Kremeľ to síce môže trápiť, ale výsmech sa ušiel radovému občanovi, ktorý chcel pomôcť svojej krajine vo vojne. Niekedy na porážku súpera nepotrebujete strelné zbrane.

Na Ukrajine pracuje v pohotovosti nielen armáda, ale aj najatí hackeri, ktorí sa snažia nabúrať ruské siete a získavať odtiaľ dôležité informácie. Skupine aktivistov, ktorí si hovoria "Kiber Sprotyv" (Hnutie Cyber) sa podarilo preniknúť na účet istého Michaila Luchina, informuje Politico. Nešlo však o obyčajného Rusa. Luchin patril medzi blízkych priateľov Vladlena Tatarského, ktorý koncom minulého týždňa zahynul pri výbuchu kaviarne v Petrohrade. 

Verejne ho zosmiešnili

Luchin sa snažil prostredníctvom svojho účtu na AliExpresse vyzbierať financie na kúpu bezpilotných lietadiel, ktoré by následne odovzdal ruskej armáde. Ukrajinci ho však odhalili, hackli mu účet a za vyzbierané peniaze kúpili na jeho meno množstvo sexuálnych hračiek. 

Toto je 25 najčastejšie hackovaných HESIEL roka 2017: Nájdete to svoje medzi nimi?
Zobraziť galériu (3)
Toto je 25 najčastejšie hackovaných HESIEL roka 2017: Nájdete to svoje medzi nimi?  (Zdroj: Thinkcstock.com)

"Je to vojnový zločinec, dobrovoľník, bloger a teraz aj majiteľ robertkov," uviedli hackeri vo vyhlásení a  zverejnili  snímky obrazovky, na ktorých použili Luchinov účet v čínskom internetovom obchode AliExpress. Ukrajinci tvrdili, že kúpili sexuálne hračky v hodnote 25 000 dolárov. "Luchin je teraz vlastníkom jedinečnej zbierky...peniaze plánoval minúť na drony pre ruskú armádu. Teraz môže poslať akurát kamióny plné vibrátorov a iných veľmi užitočných pomôcok," znelo v príspevku. 

Klamal aj potom 

Poškodený Luchin potvrdil, že jeho e-mail aj účet na AliExpresse boli napadnuté ukrajinskými hackermi. Dodal však, že sa mu podarilo získať späť väčšinu peňazí. Sexuálne pomôcky v hodnote 195 eur mu však už boli doručené. V reakcii na to "Kiber Sprotyv" vyhlásila, že Luchin klame a prišiel takmer o všetky vyzbierané peniaze.

TOTÁLNE znemožnenie ruského blogera:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Luchin plný hnevu dodal, že Rusko bohužiaľ nevlastní dostatok rakiet Kalibr, ktoré by zasiahli centrálu hackerov na Ukrajine. Neskôr uverejnil na Telegrame druhý príspevok, v ktorom spomenul, že v Rusku otvorí sexshop a kúpi ešte viac dronov, ako mal pôvodne v pláne.

Viac o téme: SexshopZásielkaHackeriRuskoVojna na UkrajineMichail LuchinKiber Sprotyv
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu