Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

V spojitosti s tragickou vlakovou nehodou obvinili ďalších troch predstaviteľov gréckych železníc

Zrážka dvoch vlakov na severe Grécka Zobraziť galériu (3)
Zrážka dvoch vlakov na severe Grécka (Zdroj: SITA/AP Photo/Vaggelis Kousioras)

ATÉNY - Prokuratúra vo štvrtok obvinila ďalších troch predstaviteľov gréckych železníc v spojitosti s minulotýždňovou tragickou vlakovou nehodou, ktorá si vyžiadala 57 ľudských životov. Pre agentúru AFP to povedal zdroj oboznámený so záležitosťou.

Nadriadený dozorca zodpovedný za zamestnancov železničnej stanice bol obvinený z usmrtenia z nedbanlivosti, ublíženia na zdraví a narušenia dopravy, povedal zdroj. Údajne mal zaradiť neskúseného prednostu stanice do nočnej služby počas rušného prázdninového obdobia.

Zrážka vlakov v gréckom Larise
Zobraziť galériu (3)
Zrážka vlakov v gréckom Larise  (Zdroj: AP Photo/Giannis Papanikos)

Ako zdroj dodal, rovnaké obvinenia boli vznesené aj voči ďalším dvom prednostom stanice, ktorí mali opustiť pracovisko predčasne. Všetkým trom hrozí doživotný trest odňatia slobody. Ešte v nedeľu bol obvinený a vzatý do väzby prednosta železničnej stanice v gréckom meste Larisa za podiel na "smrti veľkého počtu ľudí". Hrozí mu doživotné väzenie.

Zrážka dvoch vlakov na severe Grécka
Zobraziť galériu (3)
Zrážka dvoch vlakov na severe Grécka  (Zdroj: SITA/AP Photo/Vaggelis Kousioras)

Desaťtisíce ľudí v stredu v Grécku protestovali voči príčinám čelnej zrážky vlakov. Išlo zatiaľ o najväčšie demonštrácie od tragickej vlakovej nehody, ktorá sa odohrala 28. februára. Verejnosť žiada rezignáciu gréckeho premiéra Kyriakosa Mitsotakisa, keďže podľa nej jeho vláda dlhoročne zanedbávala železničnú dopravu v krajine.

Viac o téme: Tragická nehodaZrážka vlakovGrécko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu