Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Počet obetí zosuvu v čínskej bani stúpol na päť: Nezvestných je stále 48 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PEKING - Na päť stúpol počet obetí stredajšieho zrútenia sa povrchovej uhoľnej bane na severe Číny v Autonómnej oblasti (AO) Vnútorné Mongolsko, 48 ľudí je stále nezvestných, uviedla vo štvrtok čínska štátna televízia CCTV.

Záchranárom prácu komplikujú nebezpečné podmienky; pátranie bolo na niekoľko hodín prerušené z dôvodu ďalšieho zosuvu v rozsiahlom komplexe povrchovej bane, ktorú prevádzkuje spoločnosť Xinjing Coal Mining Company. K incidentu došlo v stredu približne o 13.00 h miestneho času.

Záchranné tímy sú mimoriadne obozretné, aby predišli ďalšiemu nešťastiu. Pri pátraní používajú ťažkú techniku, termokamery a vybavenie na detekciu životných funkcií. Príčina nešťastia je predmetom vyšetrovania polície a niekoľko osôb bolo zadržaných.   

     

Nebola to prvá nehoda

Vnútorné Mongolsko je v Číne kľúčovým regiónom na ťažbu uhlia a iných nerastných surovín. Podľa kritikov však táto činnosť vážne narušila tamojšiu pôvodnú krajinu tvorenú horami, trávnatými stepami a púšťami.V Číne v uplynulých mesiacoch zaznamenali množstvo nehôd so smrteľnými následkami v priemysle a stavebníctve, ktoré boli dôsledkom nedostatočnej znalosti bezpečnostných predpisov či korupcie úradníkov.

Viac o téme: ObeteČínaUhoľné bane
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu