Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

VIDEO Policajti zažili chvíle strachu: Z vozidla, ktoré prenasledovali, začali po nich lietať sklenené fľaše

Spolujazdec z BMW začal počas naháňačky hádzať po policajtoch sklenené fľaše.
Spolujazdec z BMW začal počas naháňačky hádzať po policajtoch sklenené fľaše. (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Cestná kontrola v obci obci Kamenný Újezd dostala koncom januára hlásenie, že vozidlo, po ktorom je vyhlásené pátranie, sa blíži po ceste priamo k nim. Snažili sa ho zastaviť a vykonať cestnú kontrolu, no vodič odmietol spolupracovať a dal sa na útek. Začala sa naháňačka, pri ktorej lietali aj sklenené fľaše.

Bežná cestná kontrola v českej obci Kamenný Újezd sa zmenila na naháňačku cez tri mestá. Dopravní policajti z Českých Budějovíc dostali pri svojej službe do vysielačky hlásenie, že po vozidle, ktoré k nim smeruje, je vyhlásené pátranie. Ako informuje Policie ČR, išlo o BMW 116d modrej farby. Muži zákona sa následne pokúsili vykonať u vodiča BMW cestnú kontrolu, no ten dupol na plyn a snažil sa im utiecť. Podľa dôstojníka z centrály bol v okruhu podozrivých pre možné spáchanie trestnej činnosti v Strakoniciach. 

Vodič BMW pokračoval vysokou rýchlosťou smerom na  Český Krumlov. Policajná hliadka ho začala okamžite prenasledovať. Niekoľkokrát sa jej dokonca podarilo vozidlo predbehnúť, no vodič aj napriek tomu odmietol zastaviť. Počas naháňačky boli porušené pravidlá cestnej premávky. Nešlo len o príliš veľkú rýchlosť. BMW predbiehalo cez plnú čiaru a opakovane vyšlo aj na obrubník. Centrom Českého Krumlova doslova preletelo a zamierilo na Lipno. 

Sklo a črepy 

Adrenalín stúpol policajtom pred obcou Kájov, kedy spolujazdec začal z prenasledovaného BMW najprv vyhadzovať sklenené fľaše. Potom ich búchal o zem, aby črepy zasiahli pneumatiky policajného vozidla. Stal sa však presný opak, pretože defekt na pravom prednom kolese dostalo BMW. To znemožnilo vozidlu ďalej unikať a po pár metroch zastavilo. 

Z prenasledovaného auta začali po policajtoch lietať sklenené fľaše (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

Policajtom sa podarilo na mieste spacifikovať dvoch mužov cudzej štátnej príslušnosti. "S najväčšou pravdepodobnosťou majú na svedomí aj trestnú činnosť v Nemecku, takže sa nimi budú zaoberať naši zahraniční kolegovia," vyjadril sa hovorca Policie České republiky. 
 

Viac o téme: PrenasledovanieČeská republikaKrimiPolicie České republikySklenené fľaše
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu