Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Islamská krajina uvoľňuje regulácie alkoholu: V Dubaji bude onedlho dostupnejší!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Getty Images)

DUBAJ – Dubajský emirát plánuje zrušiť daň z predaja alkoholu a súčasne s tým aj licencie na predaj liehovín. Informuje o tom portál AP News. Ich zámerom by mala byť väčšia podpora turizmu v oblasti a prilákanie väčšieho množstva zahraničných turistov z Európy a Spojených štátov. Dubajské regulácie alkoholu sú však zatiaľ veľmi prísne.

Najväčšia a najvyššia hrajúca svetelná fontána je v Dubaji (Zdroj: Dromedár / Pavol Urbánek)

Miestne firmy Maritime and Marcantile International a spoločnosť African & Eastern informovali o kroku Emirátu Dubaj smerom k zníženiu regulácii alkoholu v oblasti. Spomínané dubajské firmy dlhodobo pôsobia v distribúcii alkoholu. Vládni predstavitelia Emirátu však doposiaľ túto správu nepotvrdili a ani neodpovedali na otázky agentúry The Associated Press (AP). Informoval o tom portál AP News.

Islamská krajina uvoľňuje regulácie
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Konkrétne kroky by znamenali zrušenie 30% dane z predaja alkoholu a zároveň zrušenie poplatkov za vystavenie licencie na predaj liehovín. Tieto rozhodnutia by znamenali pokračovanie v dlhoročnom uvoľňovaní predpisov pre trh s liehovinami. Emirát už dávnejšie predstavil nové nariadenia, ktoré znamenali povolenie predaja alkoholu počas dňa či dokonca v období islamského sviatku Ramadán. 

Alkohol bez povolenia predstavuje problémy

Predaj liehovín už dlhú dobu v Dubaji predstavuje jedno zo základných ťažísk tamojšej ekonomiky. Na základe aktuálnych a platných zákonov však v Dubaji môžu alkohol konzumovať len ľudia, ktorí sú starší ako 21 rokov a nie sú moslimovia. Zároveň sa pri nákupe musia preukazovať špeciálnymi preukazmi, ktoré vydáva miestna polícia. V opačnom prípade neoprávnenému konzumentovi hrozí mastná pokuta až väzba.

Islamská krajina uvoľňuje regulácie
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Viac o téme: DubajAlkoholEmiráty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu