Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Masaker v Číne! Na moste, ktorý zahalila hustá hmla, sa zrazilo viac ako 200 vozidiel!

hromadná autonehoda v Číne
hromadná autonehoda v Číne (Zdroj: Twitter/Gulf Daily News)

PEKING – Pri hromadnej nehode na moste v čínskom Meste Čeng-čou sa zrazilo viac ako 200 vozidiel. Pri nehode zomrel jeden človek, potvrdila informáciu štátna televízna stanica CCTV.

Na sociálnych sieťach sa objavili zábery, na ktorých sú osobné ale aj nákladné vozidlá na moste Čeng-sin Chuang-che. "Je to desivé. Je tu veľa ľudí. Myslím, že sa nám nepodarí dostať preč z mosta,” hovorí na videonahrávke jeden z účastníkov nehody, zatiaľ čo na pozadí húkajú sirény.

Hromadná autonehoda v Číne (Zdroj: Profimedia.sk)

Vo vozidlách zostalo uväznených mnoho ľudí, a boli medzi nimi aj zranení. Na záberoch urobených zo vzduchu vidno stovky osobných áut, dodávok a nákladných vozidiel, ktoré v hustej hmle do seba narazili a nahromadili sa na jednom úseku diaľnice. Hasiči na miesto poslali jedenásť hasičských vozidiel a 66 záchranárov, uviedli čínske médiá. Aj ďalšie videá zverejnené na internete zachytávajú rozbité vraky niekoľkých vozidiel, ktoré do seba vrazili.  Polícia most po nehode uzavrela.

Podľa čínskych meteorológov bola v Číne na mnohých miestach viditeľnosť iba 500 metrov a ráno občas klesala na 200 metrov. Nehody na cestách sú v Číne celkom bežné, pretože sa tam nevykonáva dostatok prísnych kontrol. V septembri zahynulo v provincii Kuej-čou na čínskom juhozápade 27 pasažierov, keď ich autobus viezol do karanténnych zariadení pre ľudí infikovaných covidom a na ceste sa prevrátil.

Viac o téme: HmlaAutonehodaHromadná nehodaČína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu