Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Cukráreň alebo myší brloh? FOTO Šokujúce odhalenie potravinárskej inšpekcie!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SZPI Česká republika)

BŘECLAV – Inšpektori Štátnej poľnohospodárskej a potravinárskej inšpekcie v Českej republike odhalili závažné porušenie hygieny v cukrárni v Břeclave. Podľa všetkých dôkazov sa zdalo, že najčastejšími zákazníkmi sú prevažne myši.

Delikana, cukráreň a občerstvenie pri neďalekej vlakovej stanici je od stredy uzavretá. Inšpektori neverili pri prehliadke vlastným očiam, v každom kúte v cukrárni objavili myší trus, informovali novinky.cz. Nariadili preto okamžité uzavretie cukrárne.

Otrasné výsledky potravinových kontrol: Zanedbaná hygiena, potraviny po dátume spotreby či nepriznané látky v zložení

„Naši inšpektori vo vnútri prevádzky zistili okrem iného zanedbané upratovanie či výskyt myšacieho trusu. S ohľadom na neprijateľnú hygienickú situáciu sme kontrolovanej osobe uložili úplný zákaz používania priestorov,“ uvádza inšpekcia v správe k vykonanej kontrole.

Cukráreň alebo myší brloh?
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SZPI Česká republika)

Trus našli doslova v každom kúte. „Exkrementy drobných hlodavcov sa vyskytovali napríklad pod kávovarom, na policiach pri obslužnom pulte ale aj v regáli s čistým riadom. Prevádzkareň nebola adekvátne zabezpečená proti vnikaniu škodcov,“ konštatovala Štátna poľnohospodárska a potravinárska inšpekcia. V stenách boli dokonca otvory, vyhryznuté hlodavcami, putujúcimi potom celou prevádzkou. Navyše v nej bol aj nepríjemný zápach. Do odstránenia vád je tak podnik uzavretý.

Viac o téme: HygienaMyšiPrevádzkaPorušenie predpisov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu