Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Michael (17) odišiel do školy, no domov sa už nevrátil: Po dvoch rokoch prišlo veľké ODHALENIE

(Zdroj: Getty Images)

SACRAMENTO – Americkej polícii sa podarilo po rokoch objasniť prípad nezvestného maloletého žiaka, ktorý jedného dňa odišiel do školy, no domov sa už nevrátil. Rodičia ihneď zalarmovali políciu a bolo vyhlásené pátranie. Mladý študent sa však po celý čas nachádzal v rovnakom meste. Dôvod jeho odlúčenia od rodiny je viac ako šokujúci.

Michael Ramirez (17) sa doma neukázal dva roky. Naposledy ho rodičia videli ešte ako 15-ročného, keď odchádzal do školy. V ten deň sa však už domov nevrátil. Na políciu v Sacramente bol bol Michael nahlásený ako nezvestný a spustila sa pátracia akcia. Po dvoch rokoch však prišlo k neuveriteľnému odhaleniu, informuje New York Post. Michael sa nakoniec našiel a v skutočnosti nešlo ani o únos. 

Tínedžer odišiel v osudný deň po škole domov ku svojmu spolužiakovi. Jeho mama Holga Castillo Olivaresová (61) bola učiteľkou na Alice Birney Waldorf-inspired K-8 School v Sacramente, ktorú obaja chlapci navštevovali. Po dvoch rokoch ju však muži zákona zadržali a previezli na policajnú stanicu. Učiteľka bola obvinená, že dva roky skrývala vo svojom dome synovho kamaráta Michaela Ramireza. Za celý tento čas neupovedomila jeho rodičov, kde sa ich syn nachádza. 

Nebol to únos 

Olivaresová bola obvinená zo zadržania maloletej osoby s úmyslom utajiť to pred rodičmi. Okrem toho sa celý čas podieľala na delikvencii tínedžera. Rodičia videli Michaela naposledy dňa 9. júna 2020, keď mal ešte 15 rokov. Keď sa nevracal domov a nijako sa s ním nevedeli ani spojiť, vyhlásili ho za nezvestného. 

Chlapcova opatrovníčka Katte Smithová ozrejmila polícii, že Michael opustil rodičov po tom, ako sa s nimi pohádal. "Mal pocit, že inde mu bude lepšie. Keď zmizol, všetci sme sa cítili ako okradnutí. Konanie tej ženy je zarážajúce. Nemôžete ukrývať u seba doma cudzie dieťa a myslieť si, že je to v poriadku," povedala. 

Postaví sa pred súd 

Podľa vyjadrenia školského obvodu City Unified School District obvinenia voči ich zamestnankyni nesúvisia s povinnosťami, ktoré ako učiteľka vykonávala. V súčasnej dobe však už v škole nepracuje. Olivaresová bola zatknutá a pred súd by sa mala postaviť už budúci týždeň. 
 

Viac o téme: ŠtudentNezvestnýOdhalenieKaliforniaUSASacramento
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu