Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

VIDEO Vyčíňanie podpaľača v českej metropole: Terčom sa stalo luxusné auto, zapálil aj seba

Podpaľač pred autosalónom v Prahe sa snaží zničiť luxusné lamborghini.
Podpaľač pred autosalónom v Prahe sa snaží zničiť luxusné lamborghini. (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

PRAHA – Pred jedným z pražských autosalónov sa koncom septembra v nočných hodinách odohrala hrozivá scéna. Priemyselná kamera bola zameraná na luxusné lamborghini. Zrazu k nemu prišiel neznámy muž. Nasledovalo niečo neuveriteľné. Podpaľačstvo sa však celkom nevydarilo. Z kamerových záznamov vyplýva, že páchateľ sa veľmi o kamery nestaral.

Koncom septembra sa pri autosalóne Advantage Cars v pražských Vysočanoch odohralo niečo strašné. Neznámy muž prišiel k vystavenému Lamborghini Huracán STO a začal ho niečím polievať. Z následnej scény je jasné, že to bola nejaká horľavá tekutina, pretože zadná časť auta pri kolese začala po zapálení horieť. 

Plameň bol na začiatku taký veľký, že podpaľač zapálil aj seba. Na miesto nehody vyrazili hasiči, no luxusné auto sa im už zachrániť nepodarilo. Z priemyselnej kamery, ktorý zaznamenala celý incident, je zrejmé, že neznámy muž podpálil auto úmyselne a následne z miesta činu utiekol."Kriminalisti vďaka kamerovému systému a vyšetrovaniu na mieste incidentu zistili, že zapálenie auta a následný požiar, boli vyvolané úmyselne. Škoda, ktorú svojim konaním páchateľ spôsobil, presiahla 11 000 000 Kč," vyjadril sa policajný hovorca Ján Rybanský. 

Všetko zaznamenané

Na kamerovom zázname je vidieť muža strednej postavy, ktorý je oblečený do značkovej mikiny Adidas s kapucňou, svetlých nohavíc a bielych tenisiek Nike, ako s kanistrom v ruke krátko pred polnocou pribieha k zaparkovanému lamborghini. "Následne polieva zadné koleso horľavinou, potom škrtne zápalkou a auto náhle vzplanie. Pri manipulácii so zapaľovačom a horľavinou muž tiež vzplanul a nie je vylúčené, že má popáleniny na tvári a na rukách," uviedol hovorca. 

Muž podpálil v Prahe Lamborghini Huracán a následne aj seba (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

Pátranie po páchateľovi naďalej pokračuje. Polícia žiada širokú verejnosť o spoluprácu. "Zrejme išlo o nejakého pomätenca, ktorý sa zrejme stavil, že niečo také hlúpe urobí. Inak si to nedokážem vysvetliť. Nikomu nič nedlžíme a nemáme s nikým ani žiadne konflikty," povedal pre český Blesk Milan Vopička,  majiteľ vozidla aj spoločnosti Advantage Cars.

Viac o téme: LamborghiniAutosalónPátraniePodpaľačPrahaČeská republikaKrimi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu