Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

VIDEO Šok v školskej jedálni: Riaditeľ fyzicky napadol žiaka, malo ísť o chlapca s postihnutím

Riditeľ základnej školy vo Fresne fyzicky napadol jedného zo žiakov.
Riditeľ základnej školy vo Fresne fyzicky napadol jedného zo žiakov. (Zdroj: Youtube/KMPH FOX26 NEWS )

FRESNO – Na základnej škole v americkom štáte Kalifornia sa odohrala scénka ako z filmu. Riaditeľ miestnej školy vo Fresne neudržal nervy na uzde a v školskej jedálni fyzicky napadol jedného zo žiakov. Všetko sa podarilo zachytiť na priemyselnej kamere.

Dnes už bývalý riaditeľ základnej školy v strednej Kalifornii, Wolters Brian Vollhardt, čelí obvineniu z krutého zaobchádzania s maloletou osobou. Dôkaz sa naskytol v podobe záznamu z priemyselnej kamery v školskej jedálni, kde Vollhardt surovo sotil do mladého žiaka. Incident sa mal odohrať začiatkom júna v meste Fresno. Študentovi so špeciálnymi potrebami bola po útoku od pedagóga poskytnutá zdravotná starostlivosť aj sedenie u psychológa. 

Podľa Fresno Unified School District, Vollhardt a ďalší videní zamestnanci na videu, už dobre poznali tohto študenta so špeciálnymi potrebami. Dosť často má výkyvy nálad a reaguje prehnane. Po evidentnom slovnom útoku, kde je na kamere vidieť, ako mladý žiak ukazuje niekoľkokrát prstom na riaditeľa, to pedagóg nakoniec nezvládne a agresívne sotí do študenta, ktorý sa v momente porúčal k zemi. 

Po tom, ako už Vollhardt nie je zamestnancom školy, pedagógovia iniciovali proces na jeho potrestanie. Dozorca školského obvodu Bob Nelson opísal Vollhardtove činy ako neľudské, ktoré sa na škole vo Fresne netolerujú.

Riaditeľ polície o ničom nevedel

Incident bol nahlásený na políciu aj oddelenie pre ochranu detí. Riaditeľ polície vo Fresne Paco Balderrama hovorí, že na centrálu prišlo núdzové hlásenie už 9. júna, ale o incidente sa dozvedel až 6. septembra, teda takmer po troch mesiacoch. "Môžem vám s istotou zaručiť, že ako šéf polície pre túto oblasť, mám skutočný problém so spôsobom, akým sa s týmto dieťaťom zaobchádzalo. Sám mám 9-ročného syna, teda podobný vek ako obeť v školskej jedálni, ktorý trpí úzkosťou a má psychické problémy. Je neuveriteľné, ako sa niekto mohol takto zachovať k človeku so špeciálnymi potrebami," povedal Balderrama. 

Polícia tiež uviedla, že výmena názorov, ktorá predchádzala napadnutiu, mohla byť rasovo motivovaná. Riaditeľ školy je beloch a žiak afroamerického pôvodu. Vollhardta čaká súdne pojednávanie pre prečin z úmyselného krutého zaobchádzania s maloletou osobou. 

Viac o téme: ŽiakRiaditeľNapadnutiePolícia KaliforniaUSAFresnoKrimi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu