Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Polícia zverejnila VIDEO naháňačky na diaľnici D1: Zbesilá jazda skončila s autom na streche

Po náraze na diaľnici D1 smerom na Ostravu sa vozidlo prevrátilo na strechu. Zobraziť galériu (2)
Po náraze na diaľnici D1 smerom na Ostravu sa vozidlo prevrátilo na strechu. (Zdroj: Youtube/Týdeník Policie)

BRAVANTICE – Česká polícia musela riešiť veľmi kuriózny prípad, ktorý vyústil až do naháňačky po diaľnici. Muž so zahraničným pasom sa snažil natankovať benzín na jednej z miestnych čerpacích staníc pri Bravanticiach. Po nezaplatení a úteku z miesta činu sa rozbehla policajná akcia, ktorá sa skončila veľkou dopravnou nehodou.

V nedeľu 28. augusta krátko pred 17. hodinou sa na diaľnici D1 pri Bravanticiach na Novojičínsku odohrala naháňačka medzi mužmi zákona a bielym Cadillacom, v ktorom sedel cudzinec s lotyšským občianstvom (29). Pri nehode, ktorú spôsobil počas úteku, skončil s autom na streche, uvádza Týdeník Policie. Podľa dostupných informácií mal páchateľ opustiť čerpaciu stanicu bez zaplatenia. 

Dráma na diaľnici D1: Auto po zbesilej jazde skončilo prevrátené na streche

Muža sa napokon po nehode podarilo zadržať. Následné vyšetrovanie odhalilo, že len nedávno bol obvinený zo všeobecného ohrozovania. Krátko po nehode mal obvinený pozitívny orientačný test na návykové látky. "Špeciálne toxikologické vyšetrenie ale túto skutočnosť nepotvrdilo. Muž tak pri jazde nemal byť pod vplyvom alkoholu ani iných návykových látok," informoval hovorca polície René Černohorský.

Nezaplatil za benzín 

Vodič Cadillacu mal podľa vyšetrovateľov zaplatiť na čerpacej stanici dvetisíc korún (81 eur), no nespravil tak a ušiel. Auto s vodičom bolo následne nahlásené na polícií. Okrem toho na diaľnici D1 v smere na Ostravu ohrozoval svojou neprimeranou jazdou ostatných šoférov. Pri obci Bravantice napokon spôsobil nehodu. Biele vozidlo značky Cadillac vrazilo do dvoch áut a prevrátilo sa na strechu. Pri nehode boli zranení ďalší štyria ľudia. 

Polícia zverejnila VIDEO naháňačky
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Podľa Černohorského svojou zbesilou jazdou vodič priamo ohrozil život ôsmich ľudí – 32-ročného spolujazdca, troch ľudí v havarovanom osobnom aute značky Renault Scénic, dvoch ľudí v ďalšom nabúranom vozidle Honda a ešte dvojčlennej posádky zatiaľ neurčeného auta s poľskou značkou, ktorého vodič musel pri nehode prudko brzdiť a strhnúť riadenie do odbočovacieho pruhu, aby zabránil stretu.

Pátranie aj v Lotyšsku

Policajti po nehode zistili, že po tomto vozidle pátra aj lotyšská polícia. Nespresnili však, či bolo vozidlo ukradnuté, alebo záznam súvisel s inou trestnou činnosťou. Zadržaný Lotyš bol obvinený a poslaný do väzby. U jeho spolujazdca nebola dokázaná žiadna trestná činnosť. Prípad je naďalej v štádiu vyšetrovania. 
 

Viac o téme: NehodaČeská republikaDiaľnica D1Policie České republiky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu