Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pelosiovej manžela odsúdili na päť dní za jazdu pod vplyvom alkoholu

Paul Pelosi Zobraziť galériu (2)
Paul Pelosi (Zdroj: SITA/Napa County Sheriff's Office via AP, File)

SAN FRANCISCO - Manžela predsedníčky americkej Snemovne reprezentantov Nancy Pelosiovej odsúdili v utorok v Kalifornii na päť dní väzenia za jazdu pod vplyvom alkoholu, počas ktorej sa stal v máji účastníkom dopravnej nehody. Informovala o tom agentúra AP.

Osemdesiatdvaročný Paul Pelosi sa na utorkovom pojednávaní priznal, že jazdil pod vplyvom alkoholu. Okresný súd v kalifornskom meste Napa mu vymeral päťdňový trest odňatia slobody, trojročný probačný dohľad a pokutu vo výške takmer 7000 dolárov.

Z vymeranej dĺžky trestu sa Pelosimu odčítajú dva dni, ktoré strávil vo väzbe, zatiaľ čo ďalšie dva dni mu odpustili pre dobré správanie. Zvyšný deň bude sa bude musieť zúčastniť na súdom nariadených verejnoprospešných prácach. Odsúdený sa na utorkovom pojednávaní zúčastnil len prostredníctvom svojho právneho zástupcu. V rámci nariadeného probačného dohľadu sa bude musieť zúčastniť aj na trojmesačnom kurze pre vodičov, ktorí jazdili pod vplyvom alkoholu.

Paul Pelosi
Zobraziť galériu (2)
Paul Pelosi  (Zdroj: SITA/AP Photo/Andrew Harnik, File))

Do auta mu tiež nainštalujú blokačné zariadenie, ktoré umožní naštartovanie motora len v prípade, ak dychová skúška nepreukáže prítomnosť alkoholu. Paula Pelosiho vzali do väzby po nehode, ku ktorej došlo 28. mája v okrese Napa ležiacom severne od San Francisca. Jeho porsche sa vtedy zrazilo s iným autom a hoci nikto neutrpel vážnejšie zranenia, v krvi mu po havárii namerali 0,82 promile alkoholu, čo tesne prevyšuje povolený limit v Kalifornii. Z väzby ho prepustili po zložení kaucie 5000 dolárov. Predsedníčka Snemovne reprezentantov už vtedy avizovala, že sa k nehode a súdnej kauze svojho manžela nebude vyjadrovať. Paul a Nancy Pelosiovci sú manželmi od roku 1963.

Viac o téme: ManželAlkoholikNancy PelosiPaul Pelosi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu