Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Albánska polícia zatkla štyroch Čechov: Fotili sa, kde nemali! Tvrdé kroky pre Rusov podozrivých zo špionáže

(Zdroj: Getty Images)

TIRANA/PRAHA - Albánska polícia v nedeľu zatkla štyroch Čechov, ktorí sa údajne fotografovali pri zbrojovke v meste Polican. Zadržaní Česi uviedli, že sú len stratení turisti. TASR správu prevzala zo serveru iRozhlas.cz, ktorý sa odvoláva na albánske médiá.

"Môžeme potvrdiť, že v Albánsku boli zadržaní štyria českí občania. Ide o dvoch mužov a dve ženy, ktorých totožnosť nateraz nemôžeme uviesť. Albánska polícia o prípade informovala český zastupiteľský úrad," uviedla pre portál Novinky.cz hovorkyňa českého ministerstva zahraničných vecí Lenka Do. Podľa hovorkyne však zadržaní Česi zatiaľ nepožiadali český zastupiteľský úrad o pomoc. Českí občania sa fotografovali pri tuneli, ktorý je podľa albánskej polície prístupovou cestou do zbrojovky.

Pri zatýkaní uviedli, že sú len turisti a stratili sa. Zadržanie českých občanov sa odohralo len deň po tom, čo albánska polícia zatkla tri osoby s ruským a ukrajinským pasom, ktoré sa pokúšali dostať do vojenského závodu v albánskom meste Gramsh. Albánsky premiér Edi Rama uviedol, že tieto tri osoby sú "podozrivé zo špionáže".

Viac o téme: FotografieAlbánskoZbrojovkaČešiPolican
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu