Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

MIMORIADNE Tragická nehoda na chorvátskej diaľnici: Smrteľná zrážka troch áut, zahynul 46-ročný Slovák

(Zdroj: Reprofoto - YT / Cropix, index.hr)

NOVIGRAD - Tragédia na frekventovanej chorvátskej diaľnici A1! V úseku medzi Novigradom a Karlovacom došlo k nehode troch áut - so srbskými, slovinskými a slovenskými evidenčnými číslami. Práve vodič na slovenskom aute mal na mieste nehody zahynúť. Na diaľnici sa tvoria rozsiahle kolóny.

K nehode podľa miestnych médií došlo ešte vo štvrtok dopoludnia, krátko po pol jedenástej, a to na diaľnici pri mimoúrovňovej križovatke Novigrad na Dobri. Nehoda sa stala osudnou pre jednu osobu, ďalších sedem sa zranilo. Miestne záchranné zložky zranených odviezli do neďalekej nemocnice v Karlovaci. Informuje o tom portál index.hr. Podľa zástupkyne riaditeľa nemocnice nemajú byť osoby v ohrození života. 

Išlo o nehodu troch osobných áut, ktoré mali srbské, slovinské a slovenské poznávacie značky. Práve pre pasažiera z auta so slovenskými značkami má byť táto nehoda tragická. Z videí z miesta nehody je zrejmé, že vozidlo so slovenskými poznávacími značkami z Bardejova skončilo vo zvodidlách. Predok auta bol pritom úplne zdemolovaný. Podľa polície z Karlovacu ide o 46-ročného Slováka

Od 10:30 do 13:25 bola premávka v smere na Záhreb úplne zastavená, následne polícia povolila prejazd vozidiel cez jeden jazdný pruh cesty. Od 14:20 je premávka obojsmerne prejazdná, stále je však preplnená. V súčasnosti už prebieha policajné vyšetrovanie, ktoré priblíži, ako k nešťastiu došlo. 

Úmrtie slovenského občana pri tragickej dopravnej nehode v Chorvátsku pre TASR potvrdil aj hovorca Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Tomaga s tým, že pozostalým poskytujú konzulárnu asistenciu. Podľa prvotných zistení chorvátskej polície zapríčinil zrážku troch áut slovinský vodič, ktorý porušil dopravné predpisy pri prechádzaní z jedného pruhu do druhého. Čaká sa ešte na výsledky testov na alkohol a výsledky pitvy obete a až potom vznesú obvinenie, informoval server Večernji.hr.

Viac o téme: Smrteľná nehodaSlovákKarlovacDiaľnica A1NovigradTragická nehoda pri Karlovaci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu