Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

VIDEO nečakanej drámy na palube lietadla: Priamo spod nás šľahali plamene! Vypukla totálna panika

Lietadlo Spirit Airlines začalo horieť krátko po pristátí
Lietadlo Spirit Airlines začalo horieť krátko po pristátí (Zdroj: Twitter/Alaina Hardie)

ATLANTA - Na palube lietadla, ktoré už pristávalo v americkej Atlante, zavládol chaos a hrôza. V nedeľu 10. júla vyzeralo spočiatku všetko v poriadku, no tesne po tom, ako sa lietadlo dotklo pristávacej dráhy, začala horieť jeho dolná časť. Vystrašení neboli len cestujúci, ale aj celý personál.

Pasažieri letu 383 spoločnosti Spirit Airlines z Tampy do Atlanty zažili krušné chvíle, keď ich lietadlo začalo náhle horieť. Na palube zavládla totálna panika, pri pristávaní sa totiž vznietili brzdy v podvozku. Hasiči z Atlanty požiar uhasili a lietadlo odtiahli k bráne, aby mohli cestujúci bezpečne vystúpiť, informovali predstavitelia medzinárodného letiska Hartsfield-Jackson v Atlante. Informáciu priniesol portál FOX 5.

Letecká spoločnosť Spirit Airlines uviedla, že jedna z bŕzd sa prehriala. Pri incident sa nikto nezranil. Na videu, ktoré jeden z pasažierov zverejnil na sociálnych sieťach, je vidieť jasný dym, ktorý vychádza zospodu od kolies. Znepokojení ľudia vstávajú zo sedadiel a pozerajú sa von cez okienka. Následne je počuť stewardov, ako sa všetkých snažia upokojiť. "Prosím, zostaňte sedieť na svojich miestach," hovorí letuška. 

Podľa Scottieho Nelmsa, ktorý sa nachádzal na palube, let prebehol bez problémov, až kým po pristátí nepočuli z ľavej strany lietadla zvláštny hluk. "Nikto nevedel, čo to bolo, kým sme nezastali uprostred pristávacej dráhy. Videli sme plamene, ktoré vychádzali priamo spod nás. Všetci ľudia na palube začali šalieť," povedal. 

Podľa odborníkov z nemeckej firmy Hydro Aero sa pneumatiky na lietadlách vymieňajú v priemere po každých 120 až 400 pristátiach. Sú vyrobené tak, aby odolali extrémnym teplotám, ktoré sa pohybujú od mínus 60 stupňov Celzia v oblakoch až po ich zahriatie pri pristávaní v najteplejších oblastiach sveta. "Lietadlo Spirit Airlines bude dočasne vyradené z prevádzky," uviedli aerolinky vo vyhlásení. 

AKTUÁLNE Trnavu zachvátil požiar (archívne video)

AKTUÁLNE Trnavu zachvátil požiar (Zdroj: Tip čitateľa)

Požiar počas letu je síce ojedinelá situácia, no v prípade leteckej dopravy to nie je nič nezvyčajné. Podľa spotrebiteľskej organizácie Consumer Reports dochádza v USA k požiarom lietadiel v priemere každých 10 až 11 dní.

Viac o téme: PožiarLietadloLetiskoAtlanta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu