Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dráma neďaleko pláže v Grécku: Pristávajúce lietadlo len tesne minulo hlavy dovolenkárov

Diváci sa mohli lietadla takmer dotknúť. Zobraziť galériu (3)
Diváci sa mohli lietadla takmer dotknúť. (Zdroj: YouTube/GreatFlyer)

ATÉNY - Letisko na gréckom ostrove Skiathos je mimoriadne obľúbené medzi pozorovateľmi lietadiel. Pristátie, ktoré ho stali svedkami tentokrát, sa však len tak nevidí ani na tomto mieste. Ľudia, ktorí relaxovali na pláži, sa obrovského stroja mohli takmer dotknúť rukami.

Pozorovatelia lietadiel, ktorí sa zišli na gréckom ostrove Skiathos, aby sledovali pristávanie maďarského stroja spoločnosti Wizz Air, sa k lietadlu dostali oveľa bližšie, ako by chceli. Zábery ukazujú, že Airbus A321neo preletel nad hlavami prizerajúcich sa len o vlások. Nahrávka údajne vznikla na začiatku augusta. O videu informuje The Sun.

Letisko Skiathos má obzvlášť krátku pristávaciu dráhu kvôli geografii ostrova, čo znamená, že piloti sa musia priblížiť nižšie ako pri iných pristávacích dráhach. Ostrov je preto obľúbený najmä u pozorovateľov lietadiel.

Rýchlosť lietadla zdvíha prach z cesty, zatiaľ čo niekoľko ľudí sa vyhýba protiidúcemu stroju. "Koľko divákov podľa vás potrebuje nové nohavice?" spýtal sa jeden užívateľ v komentári. 

Dráma neďaleko pláže v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/GreatFlyer)

Starosta upozorňuje na nebezpečenstvo

Značky pred pristávacou dráhou upozorňujú pozorovateľov lietadiel na nebezpečenstvo. Začiatkom júna sa vážne zranila britská turistka, keď ju z pristávacej dráhy odvial vietor z turbín odlietavajúceho lietadla. Istý 61-ročný muž zas utrpel život ohrozujúce zranenia hlavy.

Dráma neďaleko pláže v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/GreatFlyer)

"Niektorí ľudia nechápu, aké veľké je nebezpečenstvo," povedal pre grécku televíziu Theodoros Tzoumas, starosta Skiathos. Všade sú tabule varujúce pred zdržiavaním sa v blízkosti pristávacej dráhy na letisku Skiathos. Napriek tomu sa na tomto nebezpečnom mieste každý deň zhromažďujú desiatky pozorovateľov lietadiel a iných divákov, dodal. Nie je to prvýkrát, čo ľudí odvial prúd vzduchu z leteckých turbín.

Viac o téme: LietadloAirbusPristávanieBlízkoSkiathos
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu