Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

HOAXY o Ukrajincoch sa množia aj v Česku: Zavraždili bezdomova a znásilnili 17-ročné dievča! Médiá mlčia

Hoaxov o Ukrajincoch je stále viac
Hoaxov o Ukrajincoch je stále viac (Zdroj: FB/Týdeník policie)

PRAHA - Po hoaxoch o pandémii ochorenia Covid-19 sa nielen na Slovensku, ale aj v susedných krajinách rozšírili dezinformácie o vojne na Ukrajine. Tie plynule prešli do poloprávd a klamstiev o Ukrajincoch, ktorí utiekli pred ruskou inváziou.

Jeden z hoaxov sa objavil aj v susednej Českej republike, ktorý vyvrátila priamo polícia. Písalo sa v ňom, že Ukrajinci mali v noci zo soboty na nedeľu zabiť a okradnúť bezdomovca. Samozrejme, nechýbal dodatok, že o tomto médiá mlčia. Aby toho nebolo málo, muž k tomu pridal aj znásilnenie 17-ročnej dievčiny. 

"Deň na to, bola mladými Ukrajincami znásilnená 17-ročná dievčina. Médiá mlčia. A čo na Polícia Českej repubily? Hľadajú obetného baránka," píše sa v príspevku na sociálnej sieti, ktorý má niekoľko zdieľaní. 

 

Na Facebooku se dnes objevil tento příspěvek... už má pár sdílení i komentářů. Telefonicky jsme obě popisované události...

Posted by Týdeník Policie on Monday, May 30, 2022

A čo na to teda česká polícia? "Telefonicky sme obidve popisované udalosti overili u policajného hovorcu Územného odboru Vsetín Petra Jaroša. Ani jeden z popisovaných skutkov sa vo Valašskom Meziřičí nestal. Teda šírená správ je lož," uviedli českí policajti. 

Viac o téme: BezdomovecHoaxUkrajinaDezinformácieUkrajinciČeská republika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu