Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Šokujúca tragédia v Česku: Výbuch domu neprežila žena a tri deti, mohlo ísť o vraždu

Dom je po explózii úplne zničený
Dom je po explózii úplne zničený (Zdroj: Facebook HZS Zlínského kraje)

LOUČKA - V sutinách domu v Loučke na Vsetínsku v Českej republike boli po nedeľnom výbuchu nájdení štyria mŕtvi ľudia, žena a tri deti.

Prípad polícia predbežne kvalifikovala ako vraždu, teraz čaká na výsledky pitvy, povedala ČTK krajská policajná hovorkyňa Simona Kyšnerová. Pri explózii utrpel ťažké zranenia tridsaťjedenročný muž, ktorý bol letecky transportovaný na popáleninové centrum ostravskej fakultnej nemocnice. Hovorkyňa nemocnice Petra Petlachová dnes povedala, že stav muža je naďalej vážny.

 

Požár s výbuchem dnes okolo páté hodiny ranní vyděsil obyvatele obce Loučka na Vsetínsku. Na místo postupně vyjelo osm...

Posted by HZS Zlínského kraje on Sunday, April 24, 2022

"V nedeľu večer sme v sutinách domu našli štyri mŕtve telá. Ide o jednu ženu a tri deti. Prípad sme predbežne kvalifikovali ako trestný čin vraždy. Teraz čakáme na výsledky pitvy," povedala Kyšnerová. Ďalšie informácie podľa nej teraz polícia zverejňovať nebude.

Vrtuľník záchranárov transportoval po výbuchu tridsaťjedenročného muža na popáleninové centrum Fakultnej nemocnice v Ostrave. Podľa hovorcu záchrannej služby Jakuba Omelku bol v priamom ohrození života. „Pri príchode našej posádky bol mimo domu, zostával v bezvedomí, utrpel početné popáleniny. Pri transporte bol v stabilizovanom stave," uviedol v nedeľu Omelka.dd

Dom explodoval v nedeľu ráno. Podľa snímok, ktoré zverejnili hasiči, výbuch budovu výrazne zničil, veľká časť domu sa zrútila. Hasiči na mieste od nedeľného rána rozoberali konštrukciu budovy a zaisťovali statiku objektu, povolaný bol aj USAR tím Moravskosliezskeho kraja pre vyhľadávanie a záchranu v sutinách a Záchranný útvar Hlučín.

Viac o téme: DomVýbuchObeteČeskoLoučky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu