Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Nemecká polícia zadržala ženu podozrivú z otrávenia siedmich osôb na univerzite

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Thomas Frey/dpa via AP)

BERLÍN - Nemecká polícia zadržala 32-ročnú študentku, ktorá je podozrivá z otrávenia siedmich osôb na Technickej univerzite v Darmstadte. Na súde bude čeliť obvineniu z pokusu o vraždu, no pre psychické problémy sa možno napokon vyhne trestnej zodpovednosti. TASR správu prevzala od agentúry AFP, ktorá sa odvoláva na vyhlásenia miestnych orgánov činných v trestnom konaní.

Ženu zadržali na základe forenzných dôkazov zaistených na mieste činu a výpovedí viac ako 1000 svedkov. Po zatknutí ju polícia odovzdala do rúk psychiatrov. Incident sa odohral v auguste minulého roka, keď sa v priestoroch Katedry materiálového inžinierstva a geologických vied Technickej univerzity v Darmstadte niekoľko ľudí začalo po požití jedla a nápojov sťažovať na vážne zdravotné problémy, pričom vykazovali symptómy, ktoré mohli byť príznakom otravy.

Jed sa nachádzal v nádobách na mlieko a vodu

Dve obete museli previezť do nemocnice do Frankfurtu, ostatných ošetrili na mieste. Jeden zo študentov sa na určitý čas nachádzal vo vážnom stave; po požití jedu mu zmodrala pokožka. Polícia sa domnieva, že jed sa nachádzal v nádobách na mlieko a vodu. Podľa vyjadrení polície mala chemikália "prenikavý zápach".

V Nemecku sa za uplynulé roky vyskytlo viacero prípadov úmyselnej otravy. V decembri 2019 bolo v pôrodnici mesta Ulm otrávených päť novorodencov morfiom, všetci otravu prežili. Polícia vtedy zadržala podozrivú zdravotnú sestru, avšak neskôr ju prepustila a napokon nikoho iného nestíhala. V roku 2018 policajti zadržali muža, ktorý pridal svojim kolegom do jedla prášok s prímesou olova, ortuti a kadmia. Súd ho odsúdil na doživotie.

Viac o téme: JedMliekoOtravaPolícia Zadržala
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu