Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Babuška z Ukrajiny pohostila ôsmich vojakov pirohami: Všetci zomreli! Telefonát prezradil dôvod

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KYJEV – Vojna na Ukrajine prebieha už takmer mesiac a za ten čas sa udialo mnoho vecí. Rusi už strieľajú aj po civilistoch, používajú zakázané zbrane, zmocnili sa niektorých miest a vlastným vojakom údajne nedávajú jesť. Okrem toho sociálnymi sieťami kolujú videá, z ktorých je zrejmé, že  ruskí vojaci rabujú v ukrajinských obchodoch. Teraz však internetom koluje príbeh ukrajinskej „babušky“, ktorá mala zabiť ôsmich vojakov pirohmi. Do tých totiž údajne dala jed!

Sociálnymi sieťami od začiatku vojny kolujú mnohé videá a fotografie. Tie zobrazujú, ako sa ruský prezident Vladimir Putin „stará“ o svojich vojakov, ktorých vyslal na Ukrajinu, podľa jeho slov, na „špeciálnu vojenskú operáciu“. Vojakom totiž nedávali potraviny a ak aj sa k nejakým vojenským balíčkom dostali, tie boli niekoľko rokov po záruke. Mnohí sa preto rozhodli rabovať vo ukrajinských obchodoch, čo si mnohí Ukrajinci nasnímali na mobily.

Archívne VIDEO Ruskí okupanti rabujú v obchode v ukrajinskom Charkove, kde aktuálne prebiehajú boje

Ruskí okupanti rabujú v obchode v ukrajinskom Charkove, kde aktuálne prebiehajú boje (Zdroj: Twitter/NEXTA)

Teraz však internetom koluje príbeh a staršej pani z Ukrajiny, ktorá pohostila ôsmich ruských vojakov. Pritom však mala rafinovaný plán – pirohy, ktoré im ponúkla, mali totiž byť plnené jedom! Na príbeh poukázal poradca ministra vnútra Anton Geraščenko, ktorý publikoval časť telefonického rozhovoru medzi ruským okupantom a rodinou, kde mala informácia zaznieť. Správa sa pritom mala šíriť aj sociálnou sieťou Telegram. „Jedna babička nás pohostila pirohami,“ uviedol okupant v telefonáte. „Osem z našich vojakov pôjde domov v zinkových rakvách,“ dodal vzápätí. Následne sa človek na druhej strane linky zaskočene spýta, čo je dôvodom a čím ich staršia pani teda pohostila. „Jedom!“ odpovedá vojak s tým, že pripravovaný pokrm bol zrejme otrávený.

Morálka ruských vojakov je už aj tak dosť nalomená a mnohí sa búria. V jednom obrnenom vozidle, ktorého sa Ukrajinci zmocnili, našli zásobu potravín, ktorá je však na smiech. Vo vozidle totiž našli len zemiaky, cibuľu a kyslé uhorky, informoval britský portál Mirror.  

Viac o téme: JedUkrajina v krízeVojna na UkrajineBabuškaUkrajinská babuškaOtrávené pirohy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu