Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

VIDEO Podvod so zelenou obrazovkou? Putina obvinili z falšovania televízneho vystúpenia

(Zdroj: YouTube/ War Alerts )

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin bol obvinený z predstierania svojho posledného televízneho vystúpenia po tom, čo užívatelia sociálnych sietí tvrdili, že mu ruka prešla cez mikrofón.

Vladimir Putin bol obvinený z používania zelenej obrazovky na falšovanie svojho posledného televízneho vystúpenia po tom, čo diváci tvrdili, že videli jeho ruku "prechádzať cez mikrofón". 

Na Reddite sa 5. marca objavilo video z Putinovho posledného televízneho vystúpenia s titulkom "Odhalená zelená obrazovka". Na záberoch je vidieť 69-ročného prezidenta pri stole s letuškami, keď sa zdá, že máva rukou cez mikrofón, čo vyvolalo veľký rozruch. 

Príspevok bol z fóra krátko nato odstránený, pretože bol označený za dezinformáciu. Ruská vláda má však dlhú históriu výroby upravených propagandistických videí a najnovšie bola obvinená z toho, že urobila to isté, aby ospravedlnila inváziu na Ukrajinu. 

Ukrajinskí vojaci prechádzajú okolo tiel padlých po bojoch neďaleko dediny Zolote vo východnej časti Luhanska (Zdroj: Profimedia)

Ruské ministerstvo školstva, známe aj ako Ministerstvo osvety, oznámilo, že usporiada virtuálne lekcie, aby vysvetlilo mladším generáciám, prečo je vojna nevyhnutná. V príspevku na sociálnych sieťach sa uvádzalo: "Na otvorených hodinách sa školákom povie, prečo je oslobodzovacia misia na Ukrajine nevyhnutnosťou."

Viac o téme: KonšpiráciaVladimir Putin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu