Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Šokujúca scéna v živom vysielaní ruskej TV: Čaká nás ekonomická smrť, vyhlásil expert a pripil si na to!

Alex Butmanov pôsobí ako dlhoročný expert na trh s akciami, no v živom vysielaní moderátorku doslova prekvapil.
Alex Butmanov pôsobí ako dlhoročný expert na trh s akciami, no v živom vysielaní moderátorku doslova prekvapil. (Zdroj: reprofoto RBC, Gettyimages.com)

MOSKVA - Tak tomuto sa hovorí úplná a čistá pravda spojená s fiaskom v živom vysielaní. Už takmer dva týždne s obavami a napätím sledujeme vývoj vojenského konfliktu na Ukrajine, ktorý však tvrdo dopadá na ruskú ekonomiku a jej ďalší vývoj. Experti na trhovú burzu sú už takí zúfalí, že predpovedajú to najhoršie a opak neurobil ani Alex Butmanov, ktorý si priamo v živom vysielaní "pripil" na smrť trhu s ruskými akciami. Moderátorka ostala ako obarená.

Alexander Butmanov už roky pôsobí ako zakladateľ a výkonný riaditeľ ruskej investičnej skupiny Allies, ktorá má po najnovších sankciách Západu aj napriek prokremeľským ohláseniam hlavu v smútku a dobre vie, čo ich počas nasledujúcich mesiacov a možno aj rokov čaká.

Ak mi to nevyjde, pôjdem robiť deda mráza, zažartoval a potom si pripil na smrť burzy

Na jeho vystúpenie v jednej z ruských televízii RBC však diváci len tak ľahko nezabudnú, a to aj v tom kontexte, že ruské médiá v týchto dňoch môžu šíriť vyslovene len správy o vojne, ktoré podajú tamojšie úrady. Sankcie a prepad rubľa a ďalších akcii je nepochybne dôsledok vojny na Ukrajine a moderátorku v priamom a živom vysielaní zaujímalo, ako to bude ďalej pokračovať.

Expert na burzový trh však rýchlo schladil moderátorku ohľadom možného vývoja. Tá sa ho už rovno spýtala, či trh s burzami nebude akýmsi "prežitkom" a či zostane v tomto povolaní.

"Podľa najhoršieho scenára pôjdem asi robiť deda Mráza tak, ako pred 25 rokmi," zažartoval si nachvíľu Butmanov, ktorého ešte moderátorka doplnila, že toto by vykonával len raz ročne. "Žarty bokom, chcel by som to urobiť rýchlo. Chcel by som si uctiť Sergeja Usičenka, ktorý pred 12, 13 rokmi pripíjal na smrť trhu s akciami. Dnes pijem len obyčajnú vodu. Drahý akciový trh, bol si nám blízky, bol si zaujímavý, odpočívaj v pokoji, súdruh," povedal desivú prognózu Butmanov a pripil si. Moderátorka na tento kúsok odpovedala len toľko, že to nebude komentovať a že tomu neverí.

Viac o téme: PitieBurzaVysielanieRuskoVojna na UkrajineAlexander Butmanov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu