Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Prvá krajina zavedie povinné očkovanie proti KORONAVÍRUSU pre deti a dospievajúcich

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SAN JOSÉ - Kostarika ako prvá krajina na svete zavedie od budúceho roka povinné očkovanie proti koronavírusovému ochoreniu COVID-19 pre deti a tínedžerov.

Proticovidová vakcína sa tak v tejto stredoamerickej krajine zaradí medzi povinné očkovacie látky proti vírusovým ochoreniam, ako sú ovčie kiahne či obrna. Vakcína bude povinná pre všetky osoby do 18 rokov, oznámilo v piatok kostarické ministerstvo zdravotníctva, z ktorého vyhlásenia cituje tlačová agentúra DPA.

Štát vyzýva na včasné zaočkovanie detí a dospievajúcich 

Rodičia, opatrovatelia, ako aj rôzne vládne úrady sú štátom vyzývané, aby zabezpečili "včasné" zaočkovanie detí a dospievajúcich, uvádza sa v predmetnom vyhlásení. Poslednou vakcínou, ktorú pre deti v Kostarike zaviedli ako povinnú, bola očkovacia látka proti ľudskému papilomavírusu (HPV) v roku 2017.

V Kostarike je zaočkovaných 54 percent obyvateľstva 

V Kostarike dostalo najmenej jednu oficiálne povolenú dávku proti covidu 73 percent adolescentov vo veku 12 až 19 rokov, vyplýva z vládnych údajov. Celkovo je v tejto krajine proti covidu zaočkovaných zhruba 54 percent obyvateľstva. Cieľom je, aby sa od nasledujúceho roka začalo očkovanie detí do 12 rokov, uviedol rezort zdravotníctva.

Viac o téme: DetiOčkovanieKostarikaKoronavírusDespievajúci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu