Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Cez Česko sa ženú silné búrky: Hasiči mali viac ako sto výjazdov, museli evakuovať deti z tábora

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - Cez územie Českej republiky sa v utorok večer presúva z juhu na sever intenzívna búrková oblačnosť. Silné búrky zasiahli predovšetkým Plzenský a Karlovarský kraj a vyčíňajú aj v Úsťanskom a Stredočeskom kraji, najmä v okrese Příbram, informuje portál Novinky.cz.

asiči v posledných dvoch hodinách zasahovali na západe Čiech v dôsledku silnej búrky s krupobitím. Za tento čas zaznamenali 131 výjazdov, najmä technického charakteru. V Karlovarskom kraji sú na niektorých miestach zaplavené vozovky a popadané stromy, ktoré hasiči priebežne odpratávajú. Dopravné nehody v kraji dosiaľ neboli hlásené.

Hasiči preventívne evakuovali desiatky detí z tábora pri meste Aš v okrese Cheb, informoval hovorca krajského hasičského zboru Martin Kasal. Oblačnosť postupuje na sever, pričom krátko pred deviatou hodinou dorazila do Prahy, uvádzajú Novinky.cz.

Veľmi silné búrky, ktoré sa cez ČR prehnali 24. júna, vyústili na juhu Moravy do vzniku tornáda, ktoré zdevastovalo sedem obcí a vyžiadalo si šesť životov a približne 200 zranených.

Viac o téme: PočasieČeskoBúrky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu