Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Kľúčové kolo senátnych volieb v americkej Georgii: Vyhral demokrat Raphael Warnock

Nápis na ulici usmerňuje voličov do volebnej miestnosti zriadenej v miestnom kostole počas hlasovania v druhom kole volieb do Senátu v americkom štáte Georgia v meste Dawnville Zobraziť galériu (2)
Nápis na ulici usmerňuje voličov do volebnej miestnosti zriadenej v miestnom kostole počas hlasovania v druhom kole volieb do Senátu v americkom štáte Georgia v meste Dawnville (Zdroj: TASR/Matt Hamilton/Chattanooga Times Free Press via AP)

ATLANTA - Kandidát americkej Demokratickej strany Raphael Warnock tesne zvíťazil v prvom súboji utorkového druhého kola kľúčových senátnych volieb v štáte Georgia nad úradujúcou republikánskou senátorkou Kelly Loefflerovou. Informovali o tom svetové tlačové agentúry s odvolaním sa na aktuálne spravodajstvo staníc CBS, NBC a CNN.

Tieto voľby rozhodujú o dvoch senátorských mandátoch a zároveň o tom, ktorá z hlavných politických strán bude kontrolovať Senát amerického Kongresu. V druhom súboji volieb v Georgii stoja proti sebe republikánsky senátor David Perdue a kandidát demokratov Jon Ossof.

Kľúčové kolo senátnych volieb
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP/Charlie Neibergall)

Georgia síce tradične patrí medzi bašty republikánov, avšak prezidentský kandidát Joe Biden tam vo voľbách vlani 3. novembra tesne porazil republikána Donalda Trumpa a stal sa prvým demokratom, ktorý tento štát získal od víťazstva Billa Clintona v roku 1992.

Viac o téme: Senátne voľbyGeorgiaAtlantaSpojené štáty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu