Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

KORONAVÍRUS V Česku pribudlo do večera 6968 infikovaných, rastie počet obetí

Na snímke zdravotníci pripravujú na prevoz pacienta s ochorením Covid-19 z JIS-ky v nemocnici v českom Kyjove do Brna
Na snímke zdravotníci pripravujú na prevoz pacienta s ochorením Covid-19 z JIS-ky v nemocnici v českom Kyjove do Brna (Zdroj: TASR/AP Photo/Petr David Josek)

PRAHA - V Česku pribudlo vo štvrtok do večera ďalších 6968 prípadov nákazy koronavírusom. V stredu na štátny sviatok zaznamenali 12.977 potvrdených prípadov infekcie, čo je zatiaľ najviac počas voľného dňa, keď sa zvyčajne menej testuje.

V utorok podľa aktualizovaných údajov zomrelo v Česku 159 infikovaných ľudí, čo je najhoršia denná bilancia od začiatku epidémie. Prehľad situácie priniesol po 18.00 h portál Novinky.cz. V pondelok zomrelo na ochorenie COVID-19 146 ľudí. Vo štvrtok zatiaľ štatistika ukazuje 71 úmrtí, ale tieto údaje bývajú doplňované postupne. Celkovo v ČR zomrelo s týmto ochorením už 2826 ľudí.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Spomínaný údaj 6968 nakazených do štvrtka večera je o 543 nižší než minulý štvrtok do toho istého času. Pokles však mohol ovplyvniť stredajší sviatok, Deň vzniku samostatného Československého štátu (1918). Rakúsko bude od soboty 31. októbra vyžadovať od cestovateľov z Česka negatívny test na koronavírus, oznámil český minister zahraničných vecí Tomáš Petříček. Výnimku majú iba pendleri či študenti.

Viac o téme: ObeteČeskoNárastúmrtiaPrípadyKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu