Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Policajtku oslavujú ako hrdinku. Dojčila dieťa, ktoré predtým zachránila pred únoskyňou

(Zdroj: gettyimages)

CARTAGENA - Keď sa policajná dôstojníčka Heidy Jaramillo Vega z Kolumbie dozvedela, že v jej rodnom meste Cartagena bolo unesené dieťa, okamžite ponúkla pomoc.

Teraz ju oslavujú ako hrdinku, pretože keď bolo možné novorodenca vyslobodiť z pazúrov únoscu, kričalo od hladu. Policajtka, sama matka šesťmesačnej dcéry, dlho neváhala, privinula si hladné dieťa na svoje prsia a nadojčila ho, ako informovali kolumbijské noviny „El Universal“.

Cudzia žena si získala dôveru rodičov podvodom tým, že im poskytla oblečenie a hračky pre novorodenca a ponúkla pomoc. Nakoniec poslala dvadsaťdňovú matku dieťaťa pod nejakou zámienkou preč a ponúkla, že sa o dieťa postará. Len čo však  nič netušiaca matka vzdialila, žena nasadla na motorku a s novorodencom utiekla z mesta.

Podľa správy denníka polícia kontrolovala všetky sledovacie kamery blok po bloku, aby zistila, ktorým smerom únoskyňa išla. Na základe dôkazov svedkov ich vyšetrovatelia konečne našli v dedine v okrese Atlántico (približne 100 kilometrov severovýchodne od Cartageny). Žena bola zatknutá a teraz má byť obvinená z únosu.

Dieťa celé hodiny nejedlo

Policajtka Heidy dostala dieťa do náručia. Mala sa starať o neho počas dlhej cesty späť. „Všimla som si, že dieťa bolo veľmi hladné,“ povedala policajtka novinám. „Určite nejedlo celé hodiny.“ Zúfalé nariekanie bábätka zlomilo srdce matky Heidy a ona len nasledovala svoj inštinkt, vysvetlila. Aby ho upokojila, tak ho v policajnom aute začala dojčiť. Celú dobu premýšľala o tom, aké zlé musí byť pre dieťa, keď je oddelené od svojej matky. Preto sa o ňu starala rovnako láskyplne ako o svoju vlastnú dcéru.

V Cartagene Heidy vrátila spokojné a najedené dievčatko späť svojej nešťastnej matke. Policajtka novinám povedala, že sa toho dňa vrátila domov, hrdá a spokojná. Už ako dieťa snívala o tom, že sa stane policajtkou a bude bojovať za práva detí a mladých ľudí. Po jedenástich rokoch kariéry prvýkrát dojčila dieťa v službe - okamih, na ktorý nikdy nezabudne, verí Heidy.

Podobný prípad z Argentíny sa dostal na titulky v roku 2018. Vtedy tiež policajtka si priložila na prsia cudzie dieťa, aby ho upokojila.

Viac o téme: únosDievčatkoPolicajtkaDojčenieKolumbia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu