Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

KORONAVÍRUS neprestajne úraduje: Auckland bude v karanténe do 26. augusta

Novozélandská premiérka Jacinda Ardernová počas tlačovej konferencie vo Wellingtone.
Novozélandská premiérka Jacinda Ardernová počas tlačovej konferencie vo Wellingtone. (Zdroj: TASR/Mark Mitchell/New Zealand Herald via AP)

WELLINGTON - Najväčšie novozélandské mesto Auckland zostane v dôsledku objavenia sa nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 v karanténe ďalších 12 dní, povedala v piatok podľa agentúry DPA novozélandská premiérka Jacinda Ardernová.

"Zrušiť opatrenia a riskovať explóziu nových prípadov by bolo tým najhorším, čo by sme pre Auckland a našu ekonomiku mohli urobiť," povedala Ardernová s tým, že Auckland zostane v karanténe do 26. augusta.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Na Novom Zélande zaznamenali v piatok 13 nových prípadov nákazy koronavírusom. Dvanásť z nich sa spája s jedinou rodinou v Aucklande, ktorej členovia mali pozitívny test na koronavírus v utorok. Spojitosť 13-teho prípadu s týmto ohniskom sa zatiaľ potvrdiť nepodarilo.

V Aucklande sú od stredy zatvorené školy a všetky prevádzky, ktorých fungovanie nie je nevyhnutné. Platnosť uvedených opatrení sa mala skončiť o polnoci zo štvrtka na piatok miestneho času (piatok 13.00 h SELČ). Na Novom Zélande evidujú celkovo 1251 potvrdených prípadov choroby COVID-19, ktorú koronavírus spôsobuje. Celkovo 22 ľudí, ktorí mali pozitívny test na koronavírus, zomrelo.

Viac o téme: KaranténaKoronavírusAuckland
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu