Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Čierny týždeň pre českú políciu! VIDEO Samovražda a smrť kolegu pri mrazivej tragédii

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Policie ČR)

PRAHA - V nedeľu podvečer sa v Prahe odohrala tragická dopravná nehoda. Vodička Mercedesu napálila do ďalších áut, medzi nimi aj do policajného vozidla, v ktorom sa viezli tri osoby. Sama vyviazla s poranením zápästia. Bohužiaľ, jeden z ochrancov zákona sa už domov nevráti.

K nešťastiu by možno ani nedošlo, nebyť poriadnej nezodpovednosti. Ukázalo sa, že vodička Mercedesu si pred jazdou vypila, nafúkala vyše dvoch promile. A to nie je všetko.

Pozitívne v jej prípade vyšiel aj orientačný test na drogy, ktorý mal dokonca preukázať, že mala užiť kombináciu viacerých látok. Informoval o tom web Týdeník policie.

"U vodičky Mercedesu prebehla dychová skúška na alkohol s pozitívnym výsledkom (hodnota viac ako 2 promile). Rovnako tak u vodičky vyšiel pozitívne orientačný test na drogy, pričom test reagoval pozitívne na viacero typov OPL," napísali. O aký "kokteil" mohlo ísť, zatiaľ nie je známe. Preukážu to až ďalšie testy. Žena vyviazla s úrazom zápästia. 

Služba sa zmenila na horor

Toľko šťastia však nemala posádka policajného vozidla. Trojica policajtov z Moravskosliezskeho kraja sa v osudnej chvíli vracala z pražského riaditeľstva, kam pôvodne eskortovali osobu z ich kraja. Bežná služba sa však zmenila na horor.

Vodič, 34-ročný policajt, utrpel ťažké zranenia a po ošetrení ho transportovali do Fakultnej nemocnice Královské Vinohrady. Rovnako aj jeho 40-ročnú kolegyňu, ktorá sa v aute viezla na prednom sedadle spolujazdca. Utrpela pomliaždeniny na hlave a na chrbte. 

Len 32-ročný policajt, ktorý sedel na zadnom sedadle, utrpel mnohopočetné poranenia. Napriek obrovskej snahe záchranárov, ktorí ho hodinu resuscitovali, sa ho nepodarilo oživiť.

Čierny týždeň pre českú
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Policie ČR)

Policajti smútia

Český policajný prezident označil uplynulé dni ako "smutný týždeň pre políciu." "Pre niekoho, kto zasadne za volant s viac než dvomi promile, nemám žiadne pochopenie. Hlbokú sústrasť rodine..." odkázal na Twitteri.

Čierny týždeň pre českú
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Reprofoto:twitter)

Tragickej udalosti predchádzala v stredu smrť iného kolegu, riaditeľa Moravskosliezskeho kraja Radima Daněka. Podľa českých médií spáchal samovraždu, mal sa zastreliť v služobnom aute.

Čierny týždeň pre českú
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Reprofoto:Facebook-Unie bezpečnostních složek)

Odkaz našim západným susedom poslali aj slovenskí policajti. "Vyjadrujeme úprimnú sústrasť našim kolegom z Policie České republiky," napísali na facebookovú stránku.

Po nehode bola ulica 5. května v Prahe v smere na Brno úplne uzavretá. Dopravu odkláňali policajné hliadky. Presnejšie okolnosti tragédie sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Viac o téme: PolicajtNehodaSmrťČesko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu