Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Slovenke Ivane (33) skomplikoval boj o záchranu tváre KORONAVÍRUS, potom prišla ďalšia rana

Ivana D. Zobraziť galériu (3)
Ivana D. (Zdroj: FB/Ivanka Danišová)

PRAHA – Slovenka Ivana Danišová (33), ktorá sa narodila s Goldenharovým syndrómom, je veľká bojovníčka. V júni mala znova odletieť do Japonska, aby podstúpila finálnu operáciu. Všetko ale skomplikovala pandémia nového koronavírusu. Vlani v októbri navyše prišla o jeden z najdôležitejších implantátov, a preto musela odletieť na neplánovaný zákrok, ktorý ju stál nemalé peniaze. Ivane teraz hrozí, že ak kvôli chýbajúcim financiám neodcestuje do Japonska, dôjde k zničeniu implantátu a rana bude zdrojom infekcií.

„Pevne verím, že poslednú a najdôležitejšiu kraniofaciálnu operáciu stihneme včas. V tejto chvíli je akútna, pretože sa mi neujal transplantovaný implantát v orbitálnej časti,“ povedala pre Blesk.cz v marci s tým, že prakticky denne konzultuje na diaľku svoj zdravotný stav so svetovými špičkami.

Slovenka (30), ktorú svet označuje za posla pozitívnej energie: Osud sa s ňou kruto zahral

Nakoniec prišiel veľký zvrat a očný kranio implantát začal spolupracovať, a to aj napriek pôvodne zlým prognózam. Druhá operácia v Japonsku bola natoľko úspešná, že Ivana v apríli v priebehu videokonferencie s profesormi urobila pomocou očného implantátu prvé pohyby.

Ivana D.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Ivanka Danišová)

Hoci Danišová patrí do skupiny ohrozenej koronavírusom, počas pandémie sa do práce presúvala metrom a svoj stav riešila cez videokonferencie s lekármi v Spojených štátoch a Japonsku.

V úvode mája si dokonca v Česku vypočula dobrú správu. Onkologička jej povedala, že dosiahla kompletnú remisiu po všetkých dôležitých stránkach boja s leukémiou. „To znamená, že som vyhrala ten najťažší boj s leukémiou, čo je veľký úspech. Stále ale mám udržiavaciu liečbu.“

Na záverečný zákrok chýbajú peniaze

Financie, ktoré ľudia posielali Ivane v rámci kampane v roku 2019, boli určené na plánovanú finálnu operáciu. Slovenka však musela uhradiť neplánovaný zákrok v Japonsku, a tým jej neostali prostriedky na poslednú cestu do Japonska a konečnú operáciu.

Ivana D.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Ivanka Danišová)

„Táto operácia sa týka finálneho doriešenia očného kranio implantátu, aby sa uchytil napevno v orbitálnom priestore a fungoval do konca života. Následne ide o doriešenie mäkkých tkanív na pravej strane a tiež svalov a nervov. Kostná štruktúra a mäkká štruktúra tváre sú dôležité pre správne fungovanie tváre a ďalších funkcií, čo si máloktorý zdravý človek nevie predstaviť,“ vysvetľuje Danišová.

Mladej žene chýba na cestu ešte okolo 3 000 eur. Za týmto účelom sa jej už prostredníctvom verejnej zbierky podarilo vyzbierať vyše 9 700 eur.

„Pokiaľ operáciu nepodstúpim, dôjde k nespolupráci orbitálneho implantátu, dôjde k zničeniu záchrany udržať kranio implantát za účelom napojenia na svaly a nervy. Súčasne s tým definitívne prídem o možnosť vyriešenia nevyvinutej orbitálnej kraniálnej oblasti a neucelená rana bude zdrojom ložiska infekcií,“ bojí sa Ivana, ktorej lekári po narodení predpovedali smrť.  

Ženina posledná operácia v Japonsku bola odložená z dôvodu pandémie nového koronavírusu. Chcete Danišovej pomôcť? Môžete jej prispieť na transparentný účet.

Viac o téme: OperáciaIvana DanišováGoldenharov syndróm
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu