Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zákaz pohlavného styku! Opatrenie proti koronavírusu je terčom vtipov: SEXvýnimku by dostali len títo ľudia

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - V Británii platí nové pravidlo súvisiace s opatreniami voči koronavírusu. Už po pár hodinách sa stalo terčom žartov. O čo vlastne ide? Vláda zakázala zhromaždenia dvoch či viacerých osôb vo vnútorných priestoroch. Médiá okamžite reagovali a nariadenie začali prezývať aj "zákaz sexu".

"Nikto sa nesmie zúčastniť zhromaždení dvoch a viacerých osôb vo vnútorných verejných či súkromných priestoroch," znie nové pravidlo, ktoré do platnosti vstúpilo v pondelok. Nik ale zrejme nemyslel na to, že dvojice, ktoré nebývajú spoločne v jednej domácnosti, si v tomto prípade, hravo povedané, "neškrtnú". 

Zákaz pohlavného styku! Opatrenie
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Getty Images)

Hit internetu

Ak sa na nariadenie pozriete podrobnejšie zistíte, že zhromažďovaním sa myslí stretnutie dvoch alebo viac ľudí na rovnakom mieste za účelom "akejkoľvek formy sociálnej interakcie" a "akejkoľvek formy spoločenskej činnosti." To stačilo na to, aby si pravidlo vyslúžilo hashtag #sexban, ktorý sa stal hitom internetu.

Zákaz pohlavného styku! Opatrenie
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Getty Images)
Twitter zaplnili vášnivé debaty o tom, ako plánuje britská vláda vymáhať dodržiavanie nariadenia. Verejnosť vtipkuje, že polícia bude musieť založiť špeciálnu jednotku, ktorá bude dohliadať na poslušnosť občanov. "Budú klopať na dvere a na okná či posielať drony?" napísala Jen Woodová.

Ďalší si zas uťahovali z toho, že núdzové linky budú praskať vo švíkoch pre oznamy od susedov, ktorí začuli zvuky milostného aktu, aj keď vedia, že vedľa býva len jeden človek... "Je to tá najhlúpejšia vec, ktorú som dnes počul... Monty Python (britská komediálna skupina, poz. red.) stále žije!" reagoval užíval Minotaur.

Súlož na verejnosti?!

Pri vysvetľovaní nového pravidla sa poriadne zapotili aj samotní politici. "Našim cieľom je zaistiť, aby ľudia nezostávali preč z domu cez noc," vysvetľoval pre rozhlasovú stanicu LBC vládny námestník Simon Clarke. A dostal sa do prekérnej situácie. Moderátor ho totiž priviedol do úzkych otázkou, či majú milenecké páry nariadenie chápať tak, že nabudúce majú súložiť len vonku. 

Zákaz pohlavného styku! Opatrenie
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Getty Images)

"Je možné povedať, že riziko nákazy koronavírusom je vonku omnoho nižšie, ale samozrejme nikoho nenabádame, aby teraz alebo inokedy niečo také vonku robil," povedal Clarke.

Aj v tomto prípade však samozrejme platia výnimky. Týkajú sa pracovníkov v zdravotníctve, opatrovateľov, rozvedených rodičov či hostí na pohrebe.

Viac o téme: SexNariadenieBritániaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu