Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

KORONAVÍRUS Pozitívne správy: Južná Kórea hlási ďalší pokles počtu nových prípadov nákazy

Vojaci juhokórejskej armády, ktorí nosia ochranné vybavenie, sa zhromažďujú, aby nasprejovali dezinfekčný prostriedok.
Vojaci juhokórejskej armády, ktorí nosia ochranné vybavenie, sa zhromažďujú, aby nasprejovali dezinfekčný prostriedok. (Zdroj: SITA/AP Photo/Ahn Young-joon, File)

SOUL - Južná Kórea potvrdila v pondelok 47 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, čo je výrazný pokles oproti 81 novým prípadom hláseným deň predtým a najnižší počet od konca februára. Celkový počet infikovaných v krajine tým dosiahol 10.284, informovala agentúra Jonhap.

Počet nakazených v Južnej Kórei sa už viac ako tri týždne pohybuje na úrovni okolo 100 alebo menej za deň. Zdravotné úrady však zostávajú vo vysokej pohotovosti v súvislosti s viacerými ohniskami nákazy, ako aj ďalšími infikovanými prichádzajúcimi so zahraničia. V krajine chorobe spôsobovanej novým koronavírusom podľahlo celkovo 186 ľudí, z nich traja za uplynulých 24 hodín. V nedeľu okrem toho hlásili viac ako 130 ďalších vyliečených, ktorých celkový počet sa tak zvýšil na 6598.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Pôvodné ohniská epidémie v Južnej Kórei - oblasť mesta Tegu a provincia Severný Kjongsang - hlásili za posledný deň len 13, respektíve dva nové prípady. Sedem novopotvrdených nakazených pricestovalo do krajiny zo zahraničia. Celkovo už zaznamenali 769 takýchto "importovaných" prípadov.

Juhokórejská vláda v sobotu rozhodla o predĺžení platnosti opatrení na obmedzenie sociálnych kontaktov a pohybu obyvateľstva o ďalšie dva týždne, do 19. apríla. Všetky osoby prichádzajúce zo zahraničia musia zostať v 14-dňovej domácej karanténe.

Viac o téme: NakazeníŠtatistikySoulJužná KóreaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu