Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

KORONAVÍRUS Nový Zéland prekročil už v počte nakazených tisícku

(Zdroj: Getty Images)

SYDNEY - Počet potvrdených prípadov nákazy novým druhom koronavírusu na Novom Zélande presiahol tisícku, informoval v nedeľu podľa agentúry DPA rezort zdravotníctva tejto tichooceánskej ostrovnej krajiny.

K nedeľnému ránu bolo pozitívne testovaných dovedna 1039 ľudí - o 89 viac než predošlý deň. V dôsledku komplikácií spojených s Covidom-19, čo je choroba spôsobovaná týmto vírusom, zomrel však na Novom Zélande doposiaľ len jeden človek.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Výkonný riaditeľ novozélandského ministerstva zdravotníctva Ashley Bloomfield na nedeľnej tlačovej konferencii ďalej spresnil, že z choroby sa dosiaľ vyliečilo 156 pacientov. Najviac prípadov infekcie novým typom koronavírusu je zaznamenaných na jednej škole v severonovozélandskom meste Auckland, kde je 66 nakazených, uviedol Bloomfield.

V súvislosti s pandémiou koronavírusu pristúpil Nový Zéland v piatok k repatriácii približne 100.000 turistov, ktorí v krajine uviazli po tom, ako tam minulý týždeň začali platiť obmedzenia pohybu občanov. Zákaz vnútroštátnych letov totiž turistom znemožňoval dostať sa na pre nich dôležitú dopravnú tepnu, letisko v Aucklande, z ktorého môžu odlietať do svojich domovských štátov.

Viac o téme: NakazeníNový ZélandKoronavírusCOVID-19Potvrdené prípady
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu