Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

KORONAVÍRUSOM sa nakazilo najmenej 15 zdravotníkov onkologickej nemocnice v Egypte

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KÁHIRA - Najmenej 15 zdravotníkov z egyptskej hlavnej onkologickej nemocnice muselo byť umiestnených do karantény po tom, ako sa nakazili ochorením COVID-19, ktorého pôvodcom je nový koronavírus. S odvolaním sa na sobotňajšie vyhlásenie manažmentu nemocnice o tom informovala agentúra DPA.

Novým koronavírusom sa v Národnom inštitúte pre rakovinu, ktorý je pridružený ku Káhirskej univerzite, nakazili traja doktori a 12 zdravotných sestier. "Všetci pacienti boli prijatí v karanténnych oddeleniach iných nemocníc, kde podstúpia liečbu," spresnila manažérka nemocnice Rím Emadová s tým, že celá nemocnica bola dezinfikovaná a ostatní zdravotníci, ako aj pacienti podstúpia testy.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V Egypte bolo potvrdených už 985 prípadov infekcie novým koronavírusom, pričom nákaza si tam vyžiadala doteraz 66 obetí na životoch. V snahe zabrániť šíreniu tohto vysoko infekčného a potenciálne smrtiaceho ochorenia, zaviedla egyptská vláda ešte 25. marca s platnosťou na dva týždne zákaz vychádzania od siedmej hodiny večer do šiestej hidiny ráno.

Viac o téme: EgyptKoronavírusCOVID-19Onkologická nemocnica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu