Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Matka zverejnila srdcervúcu FOTO s mŕtvym bábätkom: V nemocnici ignorovali jej obavy

Stephanie Broadleyová prežila najhoršie chvíle v živote matky Zobraziť galériu (2)
Stephanie Broadleyová prežila najhoršie chvíle v živote matky (Zdroj: FB/Sherry Loucks‎)

IMMINGHAM - Jednou z najhorších vecí, ktoré môže matka v živote prežiť, je smrť vlastného dieťaťa. Takéto chvíle musela zažívať matka z britského Imminghamu, ktorej tehotenstvo nemalo šťastný koniec. Narodilo sa jej mŕtve bábätko po tom, čo zdravotnícky personál ignoroval jej obavy, keď prestala cítiť pohyby v maternici.

Mesiace sa tešíte, trápite s nevoľnosťami a robíte všetko pre to, aby sa vaše dieťa narodilo zdravé a nič mu nechýbalo. No v nemocnici sa vám všetko zrúti ako domček z karát. Takúto hrôzu musela prežívať 28-ročná Stephanie Broadleyová.

Na internete zdieľala fotku, ktorý jej urobili po tom, čo jej syn Beau sa narodil mŕtvy v anglickej nemocnici "Diana, Princess of Wales Hospital" v máji 2018. Srdcervúca fotografia ukazuje zničenú matku, ktorá veľmi plače, drží svoje mŕtve dieťa v náručí po tom, čo zdravotnícky personál ignoroval jej obavy, že s jej tehotenstvom niečo nie je v poriadku. 

Matka zverejnila srdcervúcu FOTO
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Sherry Loucks‎)

Matka cítila, že niečo nie je v poriadku

Mama mala pocit, že jej tehotenstvo niečo nie je v poriadku a aj napriek varujúcim príznakom ju zdravotnícky pracovníci brali ako mamičku s nízkym rizikom. Spoločnosť North Lincolnshire a Goole NHS Foundation Trust pripustili „porušenie povinností“ a chyby v starostlivosti o matku.

„Stále mi hovorili, že všetko bude v poriadku a že je to normálne, ale vedela som, že to tak nie je," Stephanie z Imminghamu v Lincolnshire pre GrimsbyLive. Od smrti svojho syna sa Stephanie zožierala pocitmi viny, že nevyvíjala väčší nátlak na zamestnancov, aby počúvali jej obavy. Ako ďalej dodala, už viac nedôveruje nemocniciam.

Trikrát povedala zamestnancom, že necíti, ako sa jej dieťa pohybuje, a mala obavy. Pôrodné asistentky ju však ubezpečili, že je všetko v poriadku, ale sama o tom nebola presvedčená, dodala Stephanie, ktorá je v súčasnosti tehotná a čaká dievčatko.

„Nezvýšili monitorovanie srdca, aj keď som začala krvácať a nevyžadovali, aby ma navštívil konzultant. Pôrodné asistentky mi len stále hovorili, že všetko bude v poriadku," pokračovala Stephanie. „Keď bol Beau mŕtvy, úplne mi to zlomilo srdco. Len som ho držala v náručí a vzlykala a cítila, akoby som ho sklamala. Mám pocit, že som mala viac kričať. Problém je v tom, že dôverujete ľuďom, ktorí sa o vás starajú,“ dodala Stephanie. 

Mama a jej manžel Lee (30) majú šesť detí - Logana (10), Maxa (8) Tylera (7), Laylu (5) Teddyho (3), osemmesačnú Arlo a čoskoro privíta ďalšie dievča.

Po Beauovej smrti urobila Stephanie potrebné kroky a obrátila sa na právnickú spoločnosť Hudgell Solicitors, aby sa prípad prešetril. Spoločnosť teraz vyjednáva škody s nemocnicou na základe zistení vyšetrovania.

Viac o téme: MatkaMŕtve dieťaImmingham
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu