Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Krvavý útok v českej nemocnici: Pacient napadol nožom svojho spolubývajúceho, agresor skončil na psychiatrii

Nemocnica v meste Pelhřimov Zobraziť galériu (2)
Nemocnica v meste Pelhřimov (Zdroj: Reprofoto/Google maps)

PELHŘIMOV – Napadol ho vreckovým nožom, bez zjavnej príčiny. Polícia vyšetruje štvrtkový útok v pelhřimovskej nemocnici, v dôsledku ktorého utŕžil zranenia jeden pacient.

Krvavý incident sa odohral vo štvrtok ráno v pelhřimovskej nemocnici v Česku. Jeden pacient (72) na izbe lôžkového oddelenia zaútočil nožom na svojho mladšieho spolubývajúceho. Šesťdesiattriročný muž utrpel zranenia hornej končatiny. „Bez zjavnej príčiny zaútočil starší muž na mladšieho spolubývajúceho. Vreckovým nožom ho poranil na predlaktí pravej ruky,“ opísal útok policajný hovorca David Linhart. „Zranenia neboli vážne, poranený muž bol okamžite ošetrený,“ uviedla hovorkyňa nemocnice Petra Černo, ktorú citoval server iDNES.cz.

Krvavý útok v českej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Reprofoto/Google maps)

Agresor skončil v psychiatrickej liečebni v meste Jihlava. Personál nemocnice ho tam poslal na vyšetrenie.

Čítajte aj: Krvavý masaker v ostravskej nemocnici: Záznamy z kamier potvrdzujú strelcov vražedný plán!

Prečo k ataku došlo, je nateraz nejasné. Prípad vyšetrujú pelhřimovskí kriminalisti. Hovorkyňa nemocnice tvrdí, že útoku nič nenaznačovalo. „Pravdepodobne sa tak stalo kvôli aktuálnemu psychickému rozpoloženiu pacienta, ktorý sa zotavoval po operácii,“ naznačila Černo.

Policajti prípad vyšetrujú ako ublíženie na zdraví v štádiu pokusu. „Pokiaľ by bol páchateľ uznaný vinným a odsúdený, hrozil by mu trest odňatia slobody až na tri roky,“ podotkol Linhart.

Nemocnica po útoku neprijme nijaké zvláštne opatrenia. „Prakticky nie je aké opatrenia prijať. Predsa nemôžete pacientov pri vchode prešacovať,“ skonštatovala Černo.  

Viac o téme: NemocnicaNôžPacientPelhřimovÚtok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu