Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V Prahe zabíja droga! V klube ju užil študent (†20), desivé odhalenia detektívov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - U našich susedov sa objavila droga, ktorá zabíja. V lete ju užil 20-ročný študent, ktorý o pár dní zomrel v nemocnici. Detektívi odhalili, že drogy pochádzali z Plzne a do klubu Storm ich prepašovali osoby, ktoré sa zúčastnili akcie. Počet úmrtí po požití drogy sa stále zvyšuje.

V prípade dvadsaťročného študenta, ktorý zomrel niekoľko dní po intoxikácii v jednom z pražských klubov, sa objavili nové informácie. „Vzhľadom k tomu, že muž po požití drogy zomrel, im za trestný čin nedovolená výroba a iné nakladanie s omamnými a psychotropnými látkami a s jedmi hrozí až osemnásťročný trest odňatia slobody,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Hana Křížová v správe zverejnenej 5. decembra.   

Lekár na základe toxikologických rozborov zistil, že študent zomrel v dôsledku požitia kombinácie drog. „Konkrétne išlo o extázu a kokaín,“ dodala hovorkyňa.

Kriminalisti žiadajú svedkov, ktorí boli z noci 13. na 14. júna pred klubom Storm na Tachovskom námestí v mestskej časti Praha 3, aby sa urýchlene ozvali na linku 158. Pre políciu sú rovnako dôležití aj ľudia, ktorí majú videozáznamy z diania v klube.  

V Prahe zabíja droga!
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Drogy do klubu prepašovali osoby, ktoré sa akcie zúčastnili

Prípad prevzali pražskí detektívi. Podarilo sa im odhaliť, že drogy pochádzali z Plzne a do klubu ich doniesla skupinka osôb, ktorá sa taktiež zúčastnila akcie. Podľa doterajších zistení je evidentné, že odovzdanie drog prebehlo pred klubom Storm v noci, zo štrnásteho na pätnásteho júna, a to v čase medzi polnocou a jednou ráno.

Čo je ale skutočne alarmujúce, je fakt, že toto nebol ojedinelý prípad totálneho kolapsu organizmu po požití drogy. U mladíka došlo k opuchu mozgu, opuchu pľúc, zlyhaniu pečene i obličiek, poruche zrážanlivosti krvi a následne zástave srdca.

Počet úmrtí po požití drogy sa stále zvyšuje

Len v Prahe je to minimálne desať prípadov za posledný rok. Obdobnú kauzu riešili detektívi aj v novembri 2018. Po aplikácii heroínu v pražskom meste Prosek vtedy tiež zomrel mladý muž. Detektívom sa však podarilo vypátrať dílera, ktorý mu drogu predal. Ten je v súčasnej chvíli už vo väzení a odpykáva si osemročný trest odňatia slobody.

Dôrazné varovanie polície

Užívatelia drog veľakrát ani netušia, že jedna tabletka extázy môže byť pre človeka smrteľná. Navyše sa detektívi v poslednej dobe stretávajú s tým, že v tabletkách býva aj dvojnásobné množstvo účinnej látky, čo zákazník nikdy nie je schopný zistiť pred požitím. Potom je skôr zázrak, keď po požití drogy prežije bez trvalých následkov.

Viac o téme: PrahaDrogySmrť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu