Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tvrdá facka pre Terezu: Kvôli hlúpej chybe právnika môže zhniť v pakistanskej base

Tereza po vynesení rozsudku. Zobraziť galériu (3)
Tereza po vynesení rozsudku. (Zdroj: Profimedia)

LÁHAUR – Na osem rokov a osem mesiacov odsúdená Tereza Hlůšková (23) z Česka má jednoducho smolu. Myslí si to jej právnik, ktorý podal žiadosť o zrýchlené jednanie po tom, čo sa v úvode týždňa nekonal už odročený súd. Európanka si tak za mrežami väzenskej cely v Pakistane ešte asi bude musieť nejakú dobu počkať, kým na ňu príde rad, pretože súd teraz prejednáva starší prípad.

Tereza skončila v pakistanskom kriminále vlani v januári, keď ju na letisku v Láhaure zadržali colníci. Tí v jej kufri objavili deväť kíl heroínu. Češka sudcov o svojej nevine nepresvedčila. Za pašovanie drog dostala trest odňatia slobody na osem rokov a osem mesiacov.

V pondelok (7.10.) sa mal konať už raz odročený súd, tej sa ale kvôli neprítomnosti sudcu neuskutočnil a bol preložený na utorok (22.10.). K tomu ale tiež nedošlo, a Tereza tak pravdepodobne stráca nádej, že nejaký odvolací súd sa vôbec bude konať, napísal blesk.cz, ktorý Terezin prípad sleduje.  

Tereza H.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/faisalsatti)

Tereza tentokrát doplatila na chybu koncipienta. Ten totiž nepodal žiadosť o jednanie včas. „Tereza má proste smolu,“ povedal Češkin právnik pakistanskému novinárovi. Hoci právnik podal žiadosť o zrýchlené jednanie, Tereza môže za jeho omyl zaplatiť dlhším pobytom za mrežami, pretože súd sa teraz začal zaoberať iným prípadom z roka 2014. A až potom sa začne zaoberať ďalšími žiadosťami. „Pokiaľ súd schváli zrýchlené jednanie, bude rozhodnuté už čoskoro. Pokiaľ nie, môže to trvať ďalších štyri až päť mesiacov,“ povedal Blesku pakistanský novinár.

Tereza po vynesení rozsudku.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)


Čítajte aj: Tereza po veľkom sklamaní vážne ochorela! Väzenský lekár jej zakázal úplné samozrejmosti


České ministerstvo zahraničných vecí k Terezinmu prípadu nemá nijaké ďalšie informácie. „Zástupcovia českého veľvyslanectva boli dnes (23.10.) len informovaní, že náhradný termín za zrušené pojednávanie zo 7.10. dosiaľ nebol stanovený,“ uviedla pre denník hovorkyňa ministerstva Zuzana Štíchová.

Podľa informácií českého Blesku  sudkyňa Aaliyah Neelamová prejednáva odvolanie z roka 2014. Až keď ho vyrieši, zrejme sa bude zaoberať tým Češkiným. Ak sa na Terezu usmeje šťastie, bude súd jej žiadosť prejednávať prednostne.  

Viac o téme: PakistanTerezaDrogyPašovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu