Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Prípad, ktorý otriasol Rakúskom: Ohrdnutý milenec brutálne vyvraždil päťčlennú rodinu, FOTO obetí

Ohrdnutý milenec brutálne vyvraždil päťčlennú rodinu. Zobraziť galériu (7)
Ohrdnutý milenec brutálne vyvraždil päťčlennú rodinu. (Zdroj: FB/N.H.)

KITZBÜHEL – V nedeľu o šiestej ráno prišiel Andreas E. (25) na policajnú stanicu v Kitzbüheli v Rakúsku. Položil na pult nôž a pištoľ a povedal: „Práve som zabil päť ľudí.“

Rakúsko je v šoku. Andreas E. (25) zavraždil v Kitzbüheli päť ľudí. Obeťami sú: jeho bývalá priateľka Nadine H. (†19), jej nový partner Florian J. (†24), rodičia dievčiny Andrea H. (†51) a Rupert H. (†59) a jej brat Kevin H. (†25). Podľa informácií rakúskych médií sa Andreas E. a Nadine H. stretli v sobotu v istom bare. Tam došlo k hádke, no po krátkom čase sa pomerili a rozlúčili sa.

Prípad, ktorý otriasol Rakúskom:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: FB/N. H.)

Andreas však bol rozčúlený. Okolo štvrtej hodiny v noci na nedeľu vyrazil k domu svojej bývalej. Jej otec otvoril dvere, došlo k hádke. Andreas sa potom vrátil domov. Tam vybral z trezoru pištoľ svojho brata. Už ozbrojený znovu autom vyrazil k domu svojej expartnerky. Dvere mu opäť otvoril jej otec. Andreas ho chladnokrvne zastrelil.

Nato vošiel do izby Nadinho brata a zastrelil aj jeho. Potom zavraždil matku. Nadine H. a jej nový priateľ, hokejista Florian J., v tom čase spali v samostatnom byte, súčasti rodinného domu. Vrah sa pokúsil otvoriť dvere, ale boli zamknuté. Preto sa vyšplhal na balkón a bejzbalovou pálkou rozbil okno. Vnútri ležali devätnásťročná Nadine H. a Florian J., hokejový brankár klubu Adler Kitzbühel, v „jeho“ posteli. Oboch zastrelil. 

 

Prípad, ktorý otriasol Rakúskom:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: FB/N. H.)

Napokon sa vrah odviezol k najbližšej policajnej stanici, položil na pult pištoľ a nôž a povedal: „Práve som zabil päť ľudí.“ Policajný úradník poslal v tej chvíli na miesto záchranku, ale pomoc už prišla neskoro. Vyšetrovatelia hovoria, že Andreas E. pochádza z regiónu a predtým bol známy ako pokojný človek. Ako najčastejší motív hrozného činu sa spomína žiarlivosť. Podľa vyšetrovateľov sa Andreas k činu priznal.

Prípad, ktorý otriasol Rakúskom:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: FB/N. H.)

Starosta Kitzbühelu Klaus Winkler sa na Facebooku vyjadril: „Celé mesto je v šoku. Tento čin je pre nás všetkých neuveriteľný, celé mesto je smutné. Takáto hrozná udalosť v tejto dimenzii a rozsahu sa doteraz v Kitzbüheli nestala. Strata celej rodiny zasiahla v Kitzbüheli celú spoločnosť, rodina mala mnoho spoločenských kontaktov, ľudia sa tu hlboko osobne zaujímajú o spoluobčanov.“

Aj bývalý rakúsky kancelár Sebastian Kurz (33) je zdesený z krvavého kúpeľa. „Som šokovaný krutým skutkom v Kitzi. Je naozaj ohromujúce, ako môže človek v sebe nájsť toľko nenávisti, aby takto konal,“ píše Kurz na Twitteri a zároveň prejavuje súcit príbuzným a priateľom obetí.

Tirolský krajský hajtman Günther Platter sa tiež vyjadril k masovej vražde v Kitzbüheli. „Z takýchto správ človek stratí reč,“ napísal. Aj hokejový klub Adler Kitzbühel oplakáva na svojom webe s čiernym pozadím obľúbeného mladého brankára. Hovoria o ňom, že to bol milý a pokojný človek, do tímu prišiel len nedávno a ihneď zapadol, spoluhráči si ho obľúbili. O to ťažšie nesú jeho násilný odchod zo sveta. Vyšetrovanie stále  prebieha.

Prípad, ktorý otriasol Rakúskom:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: FB/HC Adler)

Alkohol nemal v skutku zohrávať významnú úlohu, ale ako je zvyčajné v takýchto prípadoch, vrahovi odobrali krv na krvný test. V súčasnosti nie je známe, či boli podniknuté ďalšie opatrenia, ani či pri vražde zohral nejakú úlohu nôž alebo boli všetky osoby zavraždené výstrelom z pištole.

Viac o téme: PištoľŽiarlivosťPäť ľudíMasová vraždaKitzbuhel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu