Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Migrant z Nigérie nechcel v Benátkach žobrať: FOTO Za to, že robil užitočnú vec, dostal pokutu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RÍM - Talianske úrady zrušili pokutu pre migranta z Nigérie, ktorý peňažný trest dostal za to, že zametal ulice bez povolenia. Pretože nechcel žobrať, rozhodol sa 29-ročný nezamestnaný muž na benátskom predmestí Mestre upratovať, informovala na svojich internetových stránkach britská BBC.

VIDEO Otrasné podmienky v tábore pre migrantov v Bosne: Utečenci hrajú "Hru", ako sa dostať na Západ

Pôvodne dostal pokutu vo výške 350 eur, ale po protestoch verejnosti úrady od trestu upustili. "Chcem sa integrovať do vašej spoločnosti, bez toho aby som žiadal o almužnu," napísal muž na ceduľu z kartónu, ktorú postavil blízko miesta, kde zametal. "Budem sa starať o to, aby vaša ulica bola uprataná, žiadam len o príspevok na prácu," bolo na nej tiež napísané.

Na facebooku vznikla výzva, aby sa ľudia na pokutu pre migranta menom Monday zložili. Stál za ňou Matteo D'Angelo, ktorý spoluobčanom pripomínal, že Nigérijčan upratal "lístie, ktoré upchá odtoky zakaždým, keď prší, cigaretové ohorky a ďalšie smeti, čo my, civilizovaní ľudia, odhodíme na zem".

Policajti si na dobrovoľného zametača "posvietili" kvôli sťažnostiam miestnych obyvateľov. Pokuta bola zrušená po tom, čo na políciu volali iní štyria ľudia zo susedstva a naopak ho obhajovali. Úrady teraz tvrdia, že pokutu migrantov dali noví a neskúsení strážcovia poriadku.

BBC uvádza, že imigrácia je v Taliansku, kam v uplynulých rokoch prišli státisíce utečencov, kontroverznou témou. Rím chce teraz spoločne s Parížom v EÚ presadiť dobrovoľný mechanizmus na automatické rozdelenie migrantov prichádzajúcich do Európy, predovšetkým do Talianska a na Maltu.

Viac o téme: UlicaTrestZametanieMigrantTalianskoNigérijčan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu