Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VIDEO Opakované výbuchy na Cypre: Vojenskú oblasť zachvátil požiar

Výbuch na Cypre
Výbuch na Cypre (Zdroj: twitter.com/Hürriyet Daily News)

GIRNE - Opakované výbuchy zasiahli vo štvrtok krátko po polnoci vojenskú oblasť v pobrežnom meste Girne v severnej časti Cypru. Informovala o tom na svojej webovej stránke tlačová agentúra Anadolu.

Minister zahraničných vecí cyperských Turkov Kudret Özersay na Facebooku napísal, že požiar vypukol v muničnom sklade vo vojenskej oblasti. Özersay podľa svojich slov spolupracuje s armádou a políciou, ktoré konajú v súvislosti so situáciou. Mesto Girne leží na území Severocyperskej tureckej republiky, ktorá nie je uznaná zo strany medzinárodného spoločenstva s výnimkou Tureckej republiky.

 

Výbuchy si nevyžiadali žiadne obete

Výbuchy, ktoré nastali vo štvrtok krátko po polnoci vo vojenskej oblasti v pobrežnom meste Girne (po grécky Keryneia) v severnej časti Cypru následkom požiaru v muničnom sklade, si nevyžiadali žiadne obete na životoch. S odvolaním sa na vyhlásenie severocyperských úradov o tom informovala agentúra AP.

Minister zahraničných vecí cyperských Turkov Kudret Özersay na Facebooku napísal, že požiar je už pod kontrolou, avšak spôsobil výpadok v zásobovaní elektrickou energiou v oblasti šesť kilometrov východne od Girne.

Özersay ďalej uviedol, že niekoľko osôb utrpelo rezné poranenia od rozbitého skla. Severocyperské médiá v tejto súvislosti informovali, že skupinke turistov z neďalekého hotela museli ošetriť ľahké zranenia.

Viac o téme: PožiarOheňVýbuchCyprus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu