Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Dovolenkári zažili hororový let! VIDEO Lietadlo zahalil dym, v panike sa zranilo 19 ľudí

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Twitter/LucyBrown)

LONDÝN – Na palube airbusu spoločnosti British Airways vypukol v pondelok počas letu z Londýna do Valencie požiar. Asi po hodine cesty ľudia začali cítiť dym a zápach. Letušky ich upokojovali, že ide len o poruchu klimatizácie, avšak asi desať minút pred pristátím vo Valencii dym zaplnil celú kabínu.

Podľa niektorých svedectiev pasažierov sa po pristátí neotvorili dvere a kyslíkové masky nefungovali, uviedol španielsky denník El Periódico. "Desivý zážitok z letu do Valencie. Bolo to ako v hororovom filme. Vďakabohu, že sú všetci v poriadku,“ napísala jedna z cestujúcich na twitteri. Po pristátí záchranné zložky evakuovali 200 cestujúcich. 19 ľudí utrpelo ľahké zranenia, troch z nich však museli pre otravu dymom previezť do nemocnice. Na letisku zistili, že v lietadle došlo k požiaru motora a dym na palubu prenikol ventilačnou šachtou. 

Španielsky novinár Dani Meroño Bori, ktorý v lietadle tiež cestoval, sa sťažoval na nedostatok informácií od personálu. „Posádka British Airways nám nič nepovedala. Snažili sme sa upokojiť starších ľudí a tých, ktorí nerozumeli po anglicky,“ napísal na twitteri. Spoločnosť British Airways potvrdila komplikácie počas letu do Valencie. „Lietadlo A 321 pristálo, všetci cestujúci i posádka vystúpili. Tím British Airways sa snaží pomôcť pasažierom, ktorí sú na letisku,“ uviedla spoločnosť v oficiálnom vyhlásení.

Viac o téme: DymPožiarZraneníLietadloValenciaBez informácií
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu