Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Horúčavy vo východoindickom štáte Bihár pripravili o život už takmer osemdesiat ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo)

NAÍ DILLÍ - Najmenej 76 ľudí zahynulo počas uplynulého víkendu v dôsledku vlny horúčav, ktorá zasiahla východoindický štát Bihár. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na miestne úrady.

Predstavitelia z úradu pre zvládanie katastrof uviedli, že v sobotu a nedeľu zomrelo v okrese Aurangábád 33 ľudí, ďalších 31 v okrese Gaja a 12 v okrese Naváda. "Najviac obetí bolo medzi farmármi a robotníkmi, ktorí pracujú vonku. Teploty boli v tomto období obzvlášť vysoké, v niektorých oblastiach sa za uplynulé dni vyšplhali nad 46 stupňov Celzia," uviedol nemenovaný miestny predstaviteľ. Taký veľký počet úmrtí v dôsledku horúčav, ku ktorým došlo len za dva dni, zaznamenali v Biháre vôbec po prvý raz, dodal.

Zdravotníci vyzvali ľudí, aby sa popoludní nezdržiavali mimo svojich príbytkov a dodržiavali pitný režim. Vzhľadom na vysoké teploty v postihnutých oblastiach brány škôl až do 19. júna zatvorili, informovali miestne médiá.  Indiu vlna horúčav sužuje už uplynulé tri týždne; v niektorých častiach krajiny teplota dosahuje 40 až 50 stupňov Celzia.

Počas letnej sezóny zabili doteraz horúčavy v iných častiach krajiny 36 ľudí, vyplýva z oficiálnych údajov, hoci podľa miestnych médií zomrelo až vyše 100 ľudí. Miestna meteorologická služba upozornila, že vlna horúčav môže v danom regióne trvať ešte nasledujúcich päť dní.

Viac o téme: ObeteHorúčavyTeplotyIndia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu