Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Návštevníkov festivalu nečakane prekvapil sneh: FOTO Zachraňovať ich museli kvôli podchladeniu

Festival Teknival Zobraziť galériu (4)
Festival Teknival (Zdroj: Twitter/Ben goldacre ‏ )

PARÍŽ - Najmenej 30 ľudí museli ošetriť z podchladenia po tom, ako na festivale techno hudby, ktorý sa konal pod holým nebom vo Francúzsku, návštevníkov prekvapilo nečakané husté sneženie.

Pracovníci Červeného kríža návštevníkom poskytli izotermické fólie, informovala v utorok tlačová agentúra AFP. Úradmi nepovolený festival Teknival 2019 sa konal počas uplynulého víkendu v stredofrancúzskom regióne Creuse, ktorý v sobotu v noci zasiahla vlna chladného vzduchu a teplota poklesla na mínus tri stupne Celzia.

Festival Teknival
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter/im@njslea ‏ )

Tri desiatky osôb ošetrili na mieste a dvoch ľudí museli hospitalizovať. Organizátori rozostavili na blatistom vrchole hory, ktorá je majetkom armády, vykurovaný stan. Červený kríž rozdal 500 izotermických fólií. Teknival je festival elektronickej hudby, ktorý sa koná každoročne na utajenom mieste zverejnenom až na poslednú chvíľu. Francúzske úrady sa pokúsili zabrániť aktuálnemu ročníku a polícia zadržala niekoľko nákladných vozidiel prepravujúcich zosilňovacie zvukové systémy.

Festival Teknival
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter/News Of Europe)

Do nedeľňajšieho poludnia lokalitu opustila väčšina návštevníkov; z pôvodných 10.000 ľudí zostalo iba 2500. Armáda podala na organizátorov žalobu sa nepovolené využívane jej pozemku na usporiadanie festivalu. Vlani sa uskutočnil 25. ročník Teknivalu na vojenskej základni na severe Francúzska. Miestne ochranárske skupiny obvinili organizátorov z vyrušovania neďalekej prírodnej zóny a vtáctva.

Festival Teknikal
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter/will_zapppy ‏)

Viac o téme: FestivalSneženieTechnoPodchladenieParíž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu