Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Michaela obvinili z uzavretia manželstva so štyrmi ženami: Väzeniu sa vyhne, toto je podmienka

Michael Middleton Zobraziť galériu (3)
Michael Middleton (Zdroj: SITA/Deb Cram/Foster's Daily Democrat via AP)

DOVER - Američan Michael Middleton, obvinený z uzavretia manželstva so štyrmi ženami, sa v pondelok v štáte New Hampshire priznal k bigamii, ale väzeniu sa vyhne, ak sa nasledujúcich päť rokov bude slušne správať. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Middleton (43) sa v roku 2006 oženil so ženou zo štátu Georgia, v roku 2001 so ženou zo štátu Alabama a v roku 2013 so ženou z New Hampshire. To viedlo k obvineniu z bigamie v New Hampshire, ale podľa súdnych dokumentov uzavrel v roku 2016 aj manželstvo so štvrtou ženou v štáte Kentucky.

Prokuratúra uviedla, že manželstvá zneužil na to, aby sa dostal k majetku žien. Zástupca prokurátora okresu Strafford David Rotman prečítal v pondelok na súde vyhlásenie Middletonovej manželky z New Hampshire, Alicie Grantovej. Tá obvinila Middletona, že ju zmenil zo súcitnej, vrúcnej osoby na ľahostajného človeka, ktorého iní nezaujímajú. Vo vyhlásení uviedla, že ju "teší", že Middleton čelí následkom za svoje správanie.

Michael Middleton
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Deb Cram/Foster's Daily Democrat via AP)

"Keď sme sa pred šiestimi rokmi vzali, myslela som si, že som v ňom našla celoživotného partnera, s ktorým budem vedieť zvládnuť svetlé aj tienisté stránky života, ktorého si moje deti budú môcť vážiť," napísala Grantová. "Namiesto toho som prežila šesť rokov bolesti a trápenia, pričom som sa pokúšala oslobodiť z tohto väzenia plného jeho klamstiev a manipulácie," dodala.

Middletona zatkli vo februári v americkom štáte Ohio. Čelí aj obvineniam z domáceho násilia v štáte Maine. V rámci 12-ročného podmienečného trestu musí Middleton podstúpiť skríningy týkajúce sa domáceho týrania a užívania liekov a absolvovať odporúčané poradenstvo alebo programy.

Michael Middleton
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/York County Sheriff's Department via AP)

Po pojednávaní dostal Middleton otázku, či svoje konanie ľutuje. Novinárom odpovedal, že po vypočutí obsahu listu cítil voči svojej manželke Grantovej "ľútosť a pochopenie". "Bol to dobrý záver," povedal. "Dúfam, že v živote a vo všetkom sa pohnem dopredu. Splním všetko, čo mi nariadili," dodal muž.

Viac o téme: BigamiaNew HampshireMichael Middleton
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu